Tips til løpene 31. juli - Banker finpusser Sveaas form

Skrevet av Ola J Jakobsen,  30.07.2024
Artikkelbilde
Hard One To Please ©hesteguiden.com

Lunsjgalopp onsdag 31. juli kl. 12.00, første løp kl. 12.20 Den tidligere derbyvinneren har til gode å gå inn i vinnerpaddocken i år. Selv med to gode løp så har han møtt sett seg slått. Denne gangen møter han mange av hester han har slått tidligere, men det er et handicapløp og han skal bære mest vekt av samtlige. Jeg tror uansett hesten vinner dette løpet og er klar til årets store oppgave på Øvrevoll 25. august, Marit Sveaas Minneløp. Rundens banker dukker allerede opp i den første avdelingen.

Løp 1  V4-1  Negra Del Oro Elitehandicap, 1800 gress

2 Hard One To Please måtte se seg slått av Ami De Vega i sitt siste løp. Selv som han ble slått så gikk han et meget godt løp. Jeg tror favoritten er enda lengre framme en sist og vinner dette løpet. Formen skal uansett toppes den 25. august og dette er siste gjennomkjøring før Marit Sveaas Minneløp, et løp han vant i fjor. 8 Like A King gjør årsdebut og er helt sikkert klar. Er god nok til å vinne dersom favoritten skulle svikte. 6 Caio Shark leverer ærlig prestasjoner. Kan vinne et løp som dette. Det samme gjelder 5 Simply Minds som nå har tatt igjen for en laber fjorårssesong. Skal uansett bli for tøft mot favoritten. Merk at den talentfulle lærlingen Lorenzo Putzulu tok sin 10. seier i helgen, og har nå 3 kg lettelse, Wishformore skal bære 57 kg (det stod feil på første utsendelse).

2 Hard One To Please – 8 Like A King – 5 Simply Minds  Outs: 6 Caio Shark

Løp 2  V4-2  V5-1  Høymyr Cup IV Amatørløp, 1730 gress

3 Airtrix var knepent slått forrige uke. Hesten er I form og skal igjen regnes med helt der fremme. 8 Norok kommer med en fersk andreplass fra Gøteborg. Gjør sin tredje start på seks dager og vil snart kjenne på kjøret. Ble optimistisk ridd og ledet en periode stort. Vinneren hentet han tatt oppunder mål. 9 Diggit er veldig opp og ned, var skuffet over prestasjonen sist. 1 Is What It Is vinner snart et løp, kan komme her.

3 Airtrix – 8 Norok – 1 Is What It Is  Outs: 9 Diggit

Løp 3  V4-3  V5-2  DD-1  Nobilesse Handicap, 900 gress

Med løp i kroppen så skal 1 Chef La Adare ha en supersjanse til å vinne dette løpet. Møtte tøffere motstand sist og får fire viktige kilo av. 10 Hall Of Fame har vunnet sine to løp på Øvrevoll i år. Han har fått 5 kilo for sine seiersløp og kan fort ha et par kilo til. Tror uansett det snart sier stopp.  11 Express Yourself er aldri mye slått og han levert varene i hele år. Jakter årets andre. 6 Honorah og 5 Queen Of Hearts jakter årets første.

1 Chef La Adare – 10 Hall Of Fame – 5 Queen Of Hearts  Outs: 11 Express Yourself

Løp 4  V4-4  V5-3  DD-2  Noble Knight Handicap, 1600 gress

10 Golden Ticket var meget god i sitt seiersløp sist. Fikk tre kilo for den prestasjonen og ennå ikke fått tillegget. Kan fort ha et par kilo til å gå på. Da lukter det vinnerpaddock. 4 Midnight Oil rader opp trippelplasseringer. Skal han lykkes i årets tiende start? 3 Simmy’s Copshop nærmer seg toppformen. Er droppet i handicap og prestasjonen forrige torsdag viste litt av hva han kan. 5 Klint bærer mye vekt, men er ned en klasse. Vinner på besteform.

10 Golden Ticket – 4 Midnight Oil – 5 Klint  Outs: 3 Simmy’s Copshop

Løp 5  V5-4  Norsk Galopp Cup – Bronsedivisjon Stayer, 2400 gress

2 Atticus begynner å nærme seg god gammel 3-årsform. Gikk et godt løp sist til annen og står nå bedre til inne i løpet kontra 7 Carrara som vant. De er vanskelig å skille disse to. Bruker kun to hester på V5 spillet. Ønsker du å gardere så ta med deg 3 Away Wit da Fairys som vant lett sist og 5 Khatun som leter etter toppformen.

2 Atticus – 7 Carrara – 5 Khatun  Outs: 3 Away Wit da Fairys

Løp 6  V5-5  Maidenløp, 1370 gress

2 Run For Justice vinner dette løpet dersom han løper opp til formen han viste 3. juli. Vinner snart. 3 Awatara har kun startet en gang i år da hun var annen første løpsdag. Må være forbedret dersom hun skal vinne et løp som dette. 5 May Or Might var god fjerde på søndag. Kan helt sikket i underkant av 70 i form og da blir han farlig. 6 Future Promise gjør sin debut. Spennende stamme som skal rekke langt her. Må med på bongen.

2 Run For Justice – 3 Awatara – 5 May Of Might  Outs: 6 Future Promise

Løp 7  2-Årsløp, 1170 gress

Flere spennende 2-åringer til start. Flere er sikkert langt fremme, mens noen er ute og lærer. 2 Irish Lioness tapte mye fra start i sin første start i livet, men dundret til tet og viste stor fart. Er hun litt mer skjerpet nå så ender hun helt i toppen. Både 1 Capitana Bling og 4 Icon Bling er langt der fremme. Icon Bling har løp i kroppen, mens stallens førstejockey sitter på Capitana Bling. 5 Be Curious er ingen breezeuphest, men viser hyggelige tendenser i trening. Samme gjelder 3 Queen Azteca.