-Målet er start i Marit Sveaas Minneløp

Skrevet av Thomas Gjelsås,  31.07.2024
Artikkelbilde
Caio Shark ©hesteguiden.com

Caio Shark (Knut og Atle) gjorde leverte en mektig innsats til seier i V4-1. Han var tidlig i front, og derfra kontrollerte Manuel Martinez løpet helt hjem med den gode femåringen. Hesten gjorde et meget godt inntrykk og vant med en halv lengde til godt avsluttende Nordic. Simply Minds gjorde et godt løp til tredje, mens forhåndsfavoritten Hard One To Please manglet fritt frem oppunder mål og ser ut til å være i rute til Marit Sveaas Minneløp. Vi gleder oss virkelig til det oppgjøret! -Jeg synes Caio Shark gjør et veldig godt løp i dag. Vi har lagt ned et stort stykke arbeid i denne hesten og han utvikler seg videre hele veien. Nå håper vi på start i Marit Sveeas Minneløp på Derbydagen, sa trener og medeier Knut O. Arnesen. I etterkant fortalte han at det i så fall blir første gang han har starthest i Sveaas-løpet.

©hesteguiden.com

Norok ©hesteguiden.com

Tonje Sørvang satset offensivt med favoritten Norok (Stall Haugstad og Maja Myhre) i V4-2. De lå langt foran feltet hele veien, og denne gang var det ingen tvil om at det ville holde helt hjem. Norok tok årets første seier og vant med drøye fem lengder ned til Diggit og Is What It Is. -Taktikken var klar på forhånd og det holdt jo veldig sikkert i dag. Det er moro at det går så bra for stallen om dagen. Vi har endret litt på opplegget, samtidig som det er et stort pluss for oss at Tonje (Sørvang) kjenner hestene så godt, oppsummerte en fornøyd amatørtrener Åge Mathisen.

 

The Prince ©hesteguiden.com

900 meter på gresset betyr full fart fra start til mål. Chef La Adare var kjappest i uttaket, men løpet endte opp i en duell mellom Express Yourself og The Prince (M & M Racing). Sistnevnte avsluttet raskest og vant med en halv lengde for Carlos Lopez som et sjettevalg i spillet. -Vi har egentlig ventet på at hesten skal vinne et løp. Formen har vært god lenge og han har levert fine innsatser. Han gikk bra for en snau uke siden, og det var gøy at det var vår tur til å vinne i dag, sa amatørtrener Hege Larsen Mjønli.

 

Midnight Oil ©hesteguiden.com

Midnight Oil (Maria Zettergren og Tobias Hellgren) var med langt fremme hele veien. En kort stund på oppløpet så Red Valley ut til å ha et lite overtak, men Midnight Oil fightet helhjertet til mål og vant sikkert med en snau lengde. -Det er en slik hest du ønsker å ha i trening dette her. Han er eksemplarisk å holde på med, og han gjør alltid sitt beste. Jeg synes han fortjente å vinne i dag, uttalte Tobias Hellgren.

 

Atticus ©hesteguiden.com

Atticus (Stall Zykloide) lå foran hele veien sammen med Man Of Devotion. Rundt svingen og inn mot oppløpet la Sandro De Paiva inn et lite rykk, og Atticus stakk til seg noen lengder. Bakfra kom som vanlig Away Wit Da Fairys fort og løpet endte opp i målfoto. Det viste at Atticus var det lille nødvendige foran. -Han har gjort gode løp til annenplass to ganger på rad, og jeg visste derfor at formen er bra. Sandro sa han ble litt bedagelig når han kom alene foran, men heldigvis holdt han unna til seier. Det ser bra ut med Derbyhåpet Nope Never. Planen er fortsatt at han kommer til start i Derby Trial, fortalte trener Are Hyldmo.

 

Run For Justice ©hesteguiden.com

Tre hester dro unna i maidenløpet. Det var Run For Justice (Champagnegaloppen.no), Future Promise og Boaz. Nedover oppløpet var førstnevnte den som utpekte seg, og Elione Chaves vant til slutt med mer enn tre trygge lengder. Erichsen-duoen Boaz og Awatara (som avsluttet veldig raskt) fulgte nærmest. -Han gjør et godt løp i dag, men han er som jeg har sagt en stor surrekopp som lærer mer for hver gang. Det er fin utvikling i hesten og jeg synes jo selvsagt det er veldig spennende å holde på med hester som har en slik karakter og potensial. Vi håper han skal utvikle seg godt videre. Når det gjelder Hard One To Please ble alt feil for hans del i dag. Men jeg synes hesten så bra ut og det er det aller viktigste. Han hadde mye krefter spart over målstreken og nå ser vi frem mot Marit Sveeas Minneløp søndag 25. august, oppsummerte trener Annike Bye Hansen.

 

Icon Bling ©hesteguiden.com

Maikel Narvaez Bravo styrte alt fra start til mål med Icon Bling (Bling Enterprise) i toårsløpet som avsluttet løpsdagen. Lope De Vega-sønnen leverte en solid debut, og vant enkelt med drøyt tre lengder ned til stallvenninnen Capitana Bling. Hun har også samme eier. -Det var fint å se at han fulgte opp debuten på beste vis. Maikel red hesten i debutløpet, samtidig som Manuel hadde satt seg opp på Capitana Bling denne gang. Nå håper vi på mer jubel på Klampenborg lørdag. Der starter Ama Dablam og Domdiggida Bling. Sistnevnte var veldig god i debutløpet, og vi har selvsagt forventninger igjen, fortalte en fornøyd trener Silja Støren.