Alina suveren, Nora toer

Skrevet av Tom W. Johannessen,  27.07.2024
Artikkelbilde
Vinner av Ole Larsen Young Riders 2024: Alina Öhgren. Foto: Svensk Galopp

Alina Öhgren gikk til topps i Ole Larsen Young Riders Championship 2024. Toer ble Nora Hagelund Holm, mens de siste to års vinner, Rebecca Stålhandske ble treer.

* De tre siste av elleve løp ble avviklet på Jägersro fredag. Løpene har gått på Klampenborg, Bro Park, Göteborg, Øvrevoll og Jägersro.

Alina Öhgren, snaut slått i samme konkurranse i fjor, vant fredagens første løp med Stargaze og ble en suveren sammenlagtvinner i år. Rebecca Stålhandske (King Of) og Lorenzo Putzulu (Footfall) vant de to andre løpene i serien fredag. Fremadstormende Putzulu vant også ytterligere ett løp og ble dobbeltvinner på Jägersro.

Sluttstilling Ole Larsen Young Riders 2024:

1. Alina Öhgren – 63 poeng
  2. Nora Hagelund Holm – 48 poeng
  3. Rebecca Stålhandske – 46 poeng

*Alina Ohgren er firer på den svenske jockeystatistikken og er én av to i Topp-Ti som bikker 20 i seiersprosent. Den andre er Angelika Berg som er treer på statistikken som toppes av Elione Chaves foran Per-Anders Gråberg. Carlos Lopez (27 i seiersprosent) leder på Øvrevoll og Oliver Wilson (26 i seiersprosent) i Danmark. Sammenlagt i Skandinavia er Elione Chaves tetmann.

Fransk på Ascot
Lørdagens storoppgjør på Ascot, King George VI and Queen Elizabeth Stakes gikk til den franske 25-oddseren Goliath. Han var klart sterkest i avslutningen av det 2400 meter lange løpet. Favoritten Auguste Rodin (seks ganger Gruppe 1-vinner) skuffet, nestfavoritten Rebel’s Romance (fem Gruppe 1 på CV-en) med William Buick ble treer, slått fem og en halv lengde av vinneren. Goliath, trent av Francis-Henri Graffard, var den første franske vinneren i løpet siden 2006. Da som lørdag satt belgiskfødte Christophe Soumillon i salen. Hurricane Run het vinneren for 18 år siden.
Lørdagens førstepremie: Ti millioner norske kroner.
Tredjepremien til Godolphin, Charlie Appleby, William Buick og Rebel's Romance var også raus: 1,9 millioner.
William vant ett av rammeløpene (L) på Ascot med Godolphins Al Qudra.

* William Buick etter løpet, vi siterer Godolphin.com: “Rebel’s Romance ran his race and we are not disappointed, by any means. He might have another gear on his very best day, but he has finished third in a King George, so you would have to be pretty happy with him.”