-Vi er fornøyde med han nå

Skrevet av Thomas Gjelsås,  30.07.2024
Artikkelbilde
Det blir gjensyn med Hard One To Please på Øvrevoll onsdag. Publikumsmagneten blir hardt betrodd i V4-1. Foto: Hesteguiden.com

2 Hard One To Please (V4-1) ser bedre ut nå, og vi er fornøyde med han i trening. Han har god vinnersjanse, men jeg vet ikke om jeg er enig i at han er en banker denne gang, sier trener Annike Bye Hansen før onsdagens lunsjløp på Øvrevoll.

Sesongstarten har ikke vært helt slik hun ønsket seg for stallens store stjerne. Det var det for så vidt ikke i fjor heller. Men alle husker at den doble Derbyvinneren løftet seg da det gjaldt som mest. -Hard One To Please ser bedre ut nå. Jeg har ikke vært helt fornøyd med hvordan han har sett ut i år, men nå synes jeg han begynner å komme til seg selv. Jeg tror han rett og slett fikk magesår etter turen til Danmark og da var han ikke noe fin i pelsen heller. Vi slet en stund med å få pelsen hans i orden og jeg synes i tillegg han var altfor tynn, men nå synes jeg han begynner å se fin ut.

Publikumsyndlingen har alles øyne rettet mot seg onsdag. Slik er det alltid når han kommer til start. Annike er opptatt av detaljer, og nå liker hun det hun ser. -Vi har vært fornøyde med han i trening nå, men jeg er ikke noe glad i å starte i handicapløp med gode hester siden de skal gi andre ganske gode hester vekt. Men han er nødt til å ha et løp før Sveaas på Derbydagen og da er det bare å gå for det. Jeg tror ikke banen kommer til å tørke opp altfor mye, jeg tror den blir myk og det er en fordel for oss. Hard One To Please er en veldig god hest som må med, men jeg vet ikke om jeg er enig i at han er en banker denne gang. Han har uansett en god vinnersjanse! Men det er ikke denne gang det store slaget står. Våre to store mål er Marit Sveaas Minneløp og Stockholm Cup.

 

Muligheter også i V5-finalen

-2 Run For Justice (V5-5) var kjempeskuffende sist, men han ble påridd og fikk et kutt på bakbeinet. Han er derfor litt unnskyldt siden han ble redd. Hvis han galopperer slik han kan så synes jeg vinnersjansen skal være god. Han er fortsatt en umoden surrekopp, men har mer enn nok kapasitet. Jeg håper han lærer for hver start. Vi har vinnerambisjoner, avslutter Annike Bye Hansen som har en stall i form. Sist uke vant Tambora Queen på Øvrevoll, og nylig vant Admiral De Vega storløp i Sverige.

 

Neuroth med utfordrere

Jan-Erik Neuroth har hatt en strålende start som trener. Seier i Svenskt Derby med Schamyl og Oslo Cup med Ami De Vega er de to aller største høydepunktene så langt. Onsdag sender han ut tre hester mot Hard One To Please & co. i V4-1.

-3 Downtown Leo møter tøff konkurranse, men vi velger å gå ut her i mangel av andre aktuelle oppgaver. Distansen passer bra og han har aldri gått et dårlig løp på Øvrevolls gressbane.

-8 Like A King får et oppkjøringsløp mot Marit Sveas Minneløp. Han er veldig god, men kommer til å trenge dette løpet. Hesten ser bra ut i trening, men mangler altså en skikkelig gjennomkjøring. Han kan fort kjempe i toppen, men kan også blåse tom de siste 200 meterne.

-9 Nordic holder veldig god form, møter litt tøff motstand, men vi prøver nå med 3 kilo av. Jeg synes det er vanskelig å skille mine tre denne gang. Alle ønsker litt tung bane. Jo lettere banen blir, jo vanskeligere blir det å slå de beste hestene for vår del onsdag, forteller trener Jan-Erik Neuroth.