- Det var deilig å vinne på direkten

25.04.2024
Artikkelbilde
I VINNERPADDOCKEN: Downtown Leo, Nora Hagelund Holm, Gabriel Da Silva Flauzino og Jan-Erik Neuroth. Foto: Hesteguiden.com

Jan-Erik Neuroth smilte godt etter kveldens femte løp. Nora Hagelund ledet hele veien med stallhesten Downtown Leo (Stall Perlen) og vant meget enkelt. Dermed tok Jan-Erik sin første trenerseier allerede under årets åpningsdag. -Det smakte godt. Jeg visste at Downtown Leo var godt fremme, for det har vi kjent i trening. Jeg rir fortsatt i trening til daglig, og det bidrar til at jeg får ekstra god kontroll på hvordan vi ligger an formmessig. Jeg trives med den nye tilværelsen, vi har et godt team på stallen og jeg får selvsagt litt hjelp av pappa. Nå gleder vi oss til fortsettelsen. Det er mange gode hester på stallen som skal starte etterhvert, sa en fornøyd trener Jan-Erik Neuroth.

Forøvrig var det en flott sesongstart med et stort antall besøkende. Det var fin spredning på kveldens vinnere og god stemming på publikumsplass.

©hesteguiden.com

 

 

 

Clapper ©hesteguiden.com

En annen trener som fikk sin første seier hittil i karrieren var amatør Linn Mangen Hjellnes. Clapper (Stall Borgen) var kveldens mest overraskende vinner. Willa Synøve M. Schou kom seg til front før svingen. Fra den posisjonen lot de seg aldri true. -Dette var utrolig artig. Hest betyr mye for meg, og jeg hadde egentlig tenkt å bli løpsrytter. Dessverre var jeg litt for nervøs for det, og valgte i stedet å satse på trenerdelen. Dette var min første seier og det ga mersmak, fortalte unge Linn Mangen Hjellnes etter åpningsdagens siste løp; V4-4.

 

If He Says So  ©hesteguiden.com

If He Says So (Väsby Hest) ble årets første vinner på Øvrevoll. Spillefavoritten Emma Emilleen trakk unna i front og lignet en vinner tidlig på oppløpet. Men treåringen If He Says So nærmet seg hele veien og koblet grepet i tide sammen med Elione Chaves. - Dette var hans første start og vi er selvsagt godt fornøyd med prestasjonen. Distansen er normalt for kort siden dette er en hest vi satser mot Derbyløpene med. Jeg er fornøyd med status på stallen og flere av våre beste hester kommer ut i løpet av den neste måneden, sa trener Annike Bye Hansen.

 

Sticky Chance @hesteguiden.com

Norskoppdrettede Sticky Chance (Sigma Gold) var gjort til kjempefavoritt i V5-innledningen. Manuel Martinez plasserte hesten på utsiden av ledende Awatara. Sistnevnte var tapper, men måtte til slutt gi tapt med tre lengder for Sticky Chance. - Dette var en fin årsdebut. Vi hadde selvsagt tro på seier i dag, og han innfridde. Det ser bra ut for stallen i år, og vi er takknemlige for ytterligere tre hester som er kjøpt inn av Bling Enterprise denne uken. Jeg gleder meg til å se alle hestene i aksjon, fortalte en tilfreds trener Silja Støren.

 

Macjack ©hesteguiden.com

Macjack (Showjumpers Racing Club) pleier å årsdebutere med stil, og slik ble det også i år. Elione Chaves tok frontposisjonen direkte, ble hardt angrepet av Khatun på oppløpet, men svarte tappert hele veien og vant sikkert. - Det er fjerde året på rad vi vinner i årsdebut. Det er imponerende! Han har trent fint og virker veldig sprek. Jeg tror på et nytt godt år for Mackjack, oppsummerte ringreven Arne O. Karlsen med base i Åsgårdstrand.

 

The Singing Butler  ©hesteguiden.com

The Singing Butler (Masterpiece Stables) hadde en solid sesong I fjor. Skimmelen vant fire løp og tok like mange annenplasser. I kveld koblet han et sterkt grep på ledende Honorah som hadde dratt friskt unna i front. Seiersmarginen ble en lengde, og jockey Carlos Lopez åpnet samtidig seierskontoen på Øvrevoll. -Han er en tøffing og leverte en flott årsdebut. Det er en stund siden jeg vant løp på åpningsdagen, så dette var bra, sa trener Hallvard Soma som hadde et sterkt år i fjor. Det lover godt i år også.

 

Leo Boy ©hesteguiden.com

Leo Boy (Galaxy Racing) hadde en vanskelig utgangsposisjon, men rytter Per-Anders Gråberg løste oppgaven perfekt. Han fant ryggen til ledende Redneck, angrep ut mot oppløpet og treåringen vant meget enkelt. Denne hesten gleder vi oss til å følge fremover. -Det var en tillitvekkende årsdebut. Han er lovende og vi har større oppgaver i sikte. Dagens seier var en jockeyseier, sa en tilfreds trener Cathrine Erichsen. -Jeg er fornøyd med Duca di Como sin innsats i årsdebuten. Nå ser vi frem mot Pramms! Jeg håper på et bra år både for han og stallen.