Programtips 2. mai - Vrien omgang

Skrevet av Ola J Jakobsen,  30.04.2024
Artikkelbilde
Soulofchess ©hesteguiden.com

Årets andre løpsdag byr på en vrien V5-omgang og jeg kan garantere at utbetalingen blir større en første løpsdag. Det er vanskelig å finne noen holdepunkter, men prøver meg på en banker i den andre avdelingen.

Hesten viste stor fart i fjor og har helt sikkert utviklet seg iløpet av vinteren. Det venter større oppgaver rett rundt hjørnet i Malmø så dette bør være en fin gjennomkjøring fra et fint førstespor.

 

Løp 1  V5-1  3-Årsløp, 1600 dirt

Et spennende 3-årsløp hvor det starter mange uerfarne hester. Jeg setter 1 Kjell Hroar først på hestens prestasjoner i fjor. Kommer fra en stall med vårform så dette lover godt for større oppgaver utover sesongen.  5 Empire Bling var strøket sist. Spent på hva som bor i hesten. Kommer som førstnevnte fra en stall i form. 8 Amason er den mest erfarne hesten i feltet. Må forbedre seg dersom han skal utfordre favorittene. Kastrert siden sist. 2 Sir Brego er en spennende import. Kan som flere av hestene være alt mulig, men stallens førstejockey sitter på favoritten 1 Kjell Hroar som er hesten å slå.

1 Kjell Roar – 5 Empire Bling – 2 Sir Brego  Outs: 8 Amason

 

Løp 2  V5-2  Beat Baby Handicap, 1100 dirt

1 Soulofchess viste stor fart i fjor og ble fort en snakkhest. Min banker for kvelden.  Møtte gode hester allerede som 3-åring og fikk med seg tre seire på seks starter. Neste start blir storløp i Malmø 19. mai og Jægersro Sprint. Dette blir en gjennomkjøring også for stallkompisen 3 Gulfstream Tiger. Begge er gode nok til å vinne et løp som dette, men jeg setter min lit til 1 Soulofchess. 6 Sid Game var fantastisk i fjor og det blir nå spennende å se om han har forbedret seg igjennom vinteren. Er en hest utenom det vanlige, men tror han får det tøft her. Løpets outsider. 2 Canmore hadde nok en god sesong i fjor. Er spent på om hesten fortsatt er under utvikling.

1 Soulofchess – 3 Gulfstream Tiger – 2 Canmore  Outs: 6 Sid Game

 

Løp 3  V5-3  V4-1   Bel Canto Handicap, 2400 dirt

Dagens første vriene løp. Dette løpet må på lik linje som de to siste i V5 garderes. 2 Sir Benjamin går på det jevne og er den beste hesten i feltet. Blir under tvil min favoritt foran 4 Man Of Devotion. Vant et løp og avsluttet sesongen med en tredjeplass. 6 Moonflash fikk en seier I fjor i hestens siste start. En hest som er veldig opp og ned i prestasjonen. Får far selv i salen og kan vinne et løp som dette. 1 Happiness gikk sitt beste løp I oktober I fjor. Tror hesten er bedre en formtallet sitt, spent på denne distansen.  5 Hammertime var annen i årsdebuten. Drar fordel av løp i kroppen.

2 Sir Benjamin – 4 Man Of Devotion – 1 Happiness  Outs: 6 Moonflash

 

Løp 4  V5-4   V4-2  Big Mab Handicap, 1600 dt

3 Hot Bubles startet fjoråret med to strake og elsker distansen. Tipper hun er like godt forberedt som i fjor og vinner dette løpet. Må uansett ta med 1 Oliver. Han får godkjent for årsdebuten og kan hvis han vil. 7 Bobby The Brown startet mye i fjor, men gikk mange gode løp. Går på det jevne og kan på en god dag. Zagora skuffet stort sist. Nå er det Chaves opp og blinkersen tilbake. Det er nå eller aldri.

3 Hot Bubbles – 1 Oliver – 8 Zagora  Outs: 7 Bobby The Brown

 

Løp 5  V5-5  V4-3 DD-1  Buffalo Soldier Handicap, 1600 dirt

1 Away Wit da Fairys får godkjent pluss for prestasjonen sist. Har på følelsen at dette er en bedre distanse. Blir favoritt under tvil. Fredriq Von Soa avsluttet i fjor på en imponerende måte. Kopierer han den prestasjonen så er det ingen som rører han. Har fått mange kilo ekstra nå, men kan fortsatt ha mer å gå på. 2 Buckyboss tjente gode penger i fjor. Spent på utviklingen. Dette er en bra hest. Gleder meg til å se han på gress. 5 Red Valley bærer bunnvekt. Kan absolutt være en fordel.

1 Away Wit da Fairys – 6 Fredriq Von Soa – 5 Red Valley  Outs: 2 Buckyboss

 

Løp 6   V4-4  DD-2  Berta Isabel Handicap, 1100 dirt

1 Azure World hadde en bra sesong i fjor og kan fort vinne et løp som dette. Hesten er rask fra start og får opp toppjockey på ryggen. Kan lede hele veien. 2 Rock Dancer skuffet meg noe sist, men møter enklere motstand nå. Bærer dog høyere vekt. 10 Greycious Girl hadde  også en god sesong i fjor, avslutter i overlydsfart. Kan rekke fram og passere mållinjen først. 5 Queen Of Hearts så bra ut rundt siste sving sist, men det ebbet ut mot slutten. Distansen og løp i kroppen kan være forskjellen.

1 Azure World – 2 Rock Dancer – 5 Queen Of Hearts  Outs: 10 Greycious Girl

 

 

V5-1:  1-5

V5-2:  1 Soulofchess

V5-3:  Alle 8

V5-4:  1-3-5-7-8

V5-5:  1-2-5-6      = 320,-

 

V4-1:  Alle 8

V4-2:  1-3

V4-3:  1-2-5-6-8

V4-4:  1-2-10   = 480,-