P-A i dag: - Frankie's Girl beste sjansen

Skrevet av Tom W. Johannessen,  17.04.2024
Artikkelbilde
REPRISE I DAG? Frankie's Girl og Per-Anders Gråberg vinner på Bro Park 15. november. Foto: Elina Björklund/Svensk Galopp

Onsdag er Per-Anders Gråberg klar for galoppstarten i Sverige, en lunsj på hjemmebanen Bro Park. –  2 Frankies Girl (V5-5) fra Roy Arne Kvisla er min beste sjanse, sier han til ovrevoll.no.

P-A har ti svenske jockeychampionat og starter onsdag jakten på det ellevte. Han kommer fra Klampenborg-åpning (tre andreplasser) og før det et vellykket opphold på New Zealand med en sølvplass i Derby på en 156-oddser som sterk egenreklame. Et typisk signaturritt av 49-åringen; korteste veien til mål.

P-A: - "Jättesvårt" å vurdere en åpningsdag
Onsdag blir P-A, som vanlig, hardt spilt og streket. Naturlig nok. Han er dagens nøkkeljockey. 41 seire på Bro i fjor, Carlos Lopez som toer hadde 22. Men championjockey Gråberg kommer med en generell og advarende pekefinger: - Noen favoritter leverer ikke de første løpsdagene. Det er "jättesvårt" å vurdere en åpningsdag. Banen blir okey, men typisk frontrunnerbane? Jeg vil ikke si det. Det er imidlertid en fordel å komme foran og bestemme tempoet.

* Her er P-A Gråbergs kommentarer til starthestene onsdag:

- 3 Bearwinner (V4-1) ser fin ut, men 2100 meter kan være i korteste laget. Uansett en god sjanse, en langbent og lett type. Roy Arne Kvisla trener.

- 5 Lancaster (V4-2) vant jeg på i oktober. Her prøver jeg å sitte midt i feltet og få en fin reise. Jeg vil kalle dette en fair sjanse.

- 5 Anno (V5-3) har gått ok løp og skal kunne tallet 68. 4 Rogue Fighter fra Catharina Vång kom fra England og gikk ett løp på Bro i desember i fjor. Kan være vinneren i dette løpet. 3 Melita fra Henrik Engblom var ganske fin i kvalet da jeg red.

- 8 Brianna (V5-4) kvalet bra, «jättedårlig» da hun kom ut i løp 27. september. Tror den vil behøve løpet. Jeg sa ja til rittet her før det var klart at Caroline Malmborg skulle starte 4 Sandstorm som ser bra ut, møter dårligere hester og kan være en vinner.
* Brianna er nå strøket fra løpet.

- 2 Frankie’s Girl (V5-5) er en liten, rapp hest som jeg vant på 15. november. Jeg vurderer dette som min beste sjanse onsdag.

* Willa Synøve Marcussen Schou har fire ritt, alle for Alice Elmerskog. Nora Hagelund Holm rir tre hester i lunsjen på Bro.

Tror på Sandstorm i V5-4

Caroline Malmborg har strøket 2 Gold Streak (V4-4/V5-2/P-A Gråberg) som var dagens største favoritt.
– Han har trampet på en sten. Vi venter, dette er en hest i stor utvikling, sier Caroline som vurderer de to øvrige starthestene for ovrevoll.no:
- 4 Beach Road One (V4-1/Christopher Roberts) står bra til i handicap. Har overvintret bra - og trener bra uten å være toppet. Det er «jättesvårt» å bedømme i sesongstarten, men jeg er veldig fornøyd med Beach Road One. Han er uøm for posisjoner, kan gå både fra front og bakfra.
- 4 Sandstorm (V5-4/Andreas Tapia Dalbark) har sett veldig bra ut i trening. Jeg har helt klart seiersforhåpninger selv om han kanskje er best på gress. Men her er han billig inne. Nerver i mot.

* I V4-4/V5-2 blir 6 Daybreaker (Alina Öhgren) tung favoritt etter strykningen av 2 Gold Streak som var en 46-prosenter i V4-spillet onsdag morgen.