Åpningsdagen: Spennende info fra Nathalie!

Skrevet av Tom W. Johannessen,  24.04.2024
Artikkelbilde
Nathalie Mortensen kommer med fire hester til Øvrevoll-åpningen. Hun rir to av dem selv; lærlingen Jacob Kvisla, med fire kilo av, sitter på de to andre. Foto: Svensk Galopp

Nathalie Mortensen kommer med fire hester til Øvrevoll. Hun har spennende info i V4-finalen. Der tror hun  Strike Eagle, med lærlingen Jacob Kvisla, er stallens beste sjanse torsdag.


Nathalie antydet at hun skulle trappe ned på antallet løpshester etter fjorårets sesong. Men den gang ei for Norges-vennen. – Jeg solgte én og fikk tre tilbake, sier hun, litt leende. Nå står det 21, vi snakker stadig om løpshester, på stallen til «morsan» Annette Stjernstrand og Nathalie i Skara i Västra Götaland.

- 1 Is What It Is  (V5-5/V4-3 Nathalie Mortensen) har trent mye bedre enn tidligere. Var også veldig bra sist. Klarer han tette starter, jeg er ikke helt sikker på det, er dette en god sjanse. Går ikke i front, bruker litt tid på å komme i gang.

- 3 Im A Dragon  (V5-5/V4-3 Jacob Kvisla) gjør første starten for meg. Veldig trivelig hest, men lat. Fleksible blinkers. Ny bane er ok, jeg tror den er best av mine. 

- 2 Jojo Trick (V4-4, Nathalie Mortensen) er en fin hest. Jeg tror mye på ham, det gjør jeg alltid… 

- 5 Strike Eagle (V4-4, Jacob Kvisla) kan det være litt kort for. Men dette er en fin hest som har jobbet bra. Står bra til og går ned i klasse. Jacob tar av fire kilo. Jeg må tro litt på Strike Eagle, dette er min beste sjanse denne løpsdagen. Men som sagt, jeg er ikke helt sikker på distansen, uttaler Nathalie Mortensen til ovrevoll.no. 

* Jacob Kvisla er lærling på Bro Park med fire kilo av. Han har én seier (Lioch Liath for Nathalie Mortensen på Göteborg i juni i fjor) på 19 starter og er en lang rytter som rir 57 kilo som laveste vekt.  

 

Cathrine: «Awatara kan utfordre storfavoritten hvis…»

Hun har «tjuvstartet» sesongen med Duca Di Comos bronse på Jägersro der stjernehesten trengte løpet. Cathrine Erichsen (se Hesteguidens bilde over) er inne på på at det samme gjelder flere av starthestene på Øvrevoll. Den beste sjansen? Der er Cathrine klar og tydelig; «Emma Emmileen i det aller første løpet». - Men, sier hun, jeg har også en annen debutant, Awatara, som kan utfordre storfavoritten i V5-1 hvis pusten fungerer.


- 5 Emma Emileen (1. løp, Per-Anders Gråberg) er en fin hest som har jobbet hyggelig. Vinnersjanse, min beste mulighet torsdag.

- 1 Awatara (V5-1, Per-Anders Gråberg) har stor kapasitet, men vi må se hvordan hun fungerer med pusten, om hun får luft nok. Er veldig rask ut av boksene og har et godt løpshode. Møter selvfølgelig hester med mer rutine, men kan utfordre storfavoritten hvis pusten fungerer.

- 3 Two Times (V5-2, Per-Anders Gråberg) er droppet og jobber hyggelig. Men kan fort trenge en gjennomkjøring, du så det på «Duca».

- 1 Kill That Cat (V5-4/V4-2, Harry Willian Wessner) står høyt i handicap. Harry Willian Wessner er en brasilianer som jobber hos meg nå. Han har ridd ca. 800 løp og vunnet rundt 50 av dem.

- 11 Leo Boy (V5-5/V4-3, Per-Anders Gråberg) er en fin hest i et forferderlig startspor på 1600 meter. Har ikke vært no’ lyn fra start, da blir dette vrient. Kan også bli sprut i trynet, sier Cathrine Erichsen til ovrevoll.no.

 

Jan-Erik: «Tror Downtown Leo er lengst framme»

Han smilte som jockey og håper å gjøre det samme når han nå starter sine to første hester i trenerkarrieren. Jan-Erik Neuroth tror at duoen i V5-4/V4-2 trenger løpet, men regner uansett med at begge er med å slåss om seieren. – Jeg tror Downtown Leo er lengst framme av de to, sier han til ovrevoll.no.

2 Downtown Leo (V5-4/V4-2, Nora Hagelund Holm)
vil nok trenge løpet, men trener bra. Tror denne er lengst fremme av mine to som er ganske jevne. Burde være med å slåss om seieren.

6 Indy Humor (V5-4/V4-2, Edward Ahearn)
trenger kanskje løpet mer enn Downtown Leo. Men samme her; burde være med å slåss om seieren. Det spørs hvor mye de andre har av gass, sier Jan-Erik Neuroth.

Tobias Hellgren: «Det er mye klasse her»

Han, og makker Anna Pilroth (se Svensk Galopps bilde over), har to tredjeplasser med stallhester så langt i 2024. Midnight Oil tok én av dem på Klampenborg og starter som en trolig favoritt i V5-5/V4-3 torsdag. – Hadde ikke vært det uten å ha det ene løpet i kroppen, sier Tobias Hellgren til ovrevoll. no og vurderer de to starthestene:

6 Farhh Out (V5-3/V4-1, Anna Pilroth)
blir spennende å se på en sprint. Har aldri gått et så kort løp. Har vist en del fart og er bra den siste biten. Spørsmålet er om hun er «snabb» nok til å holde posisjonen i starten. Det er mye klasse her, og hun bør være blant de tre.

6 Midnight Oil (V5-5/V4-3, Anna Pilroth) er en riktig favoritt og bedre i år enn i fjor. Håndterer dirt’en. Men alle henger seg opp i det ene løpet han har i kroppen. Uansett en god sjanse og vår beste mulighet.  

* Silja Støren håper å vinne løp på åpningsdagen – og hun blinker ut stallens beste sjanse for ovrevoll.no: - Det er 3 Sticky Chance (Manuel Martinez, 68-prosenter kl. 09.30, red. anm.) i V5-1, sier hun uten å nøle veldig.

* I V5-1 gjenstår nå tre hester; Empire Bling og Imra er strøket fra løpet.

Pass på Point Boy, vant på åpningsdagen i fjor!
Susanne Sivrup-Rosenqvist har ni hester på stallen i Göteborg. Hun kommer opp med velkjente Point Boy (V5-5/V4-3, Charlotta Ericsson), nå ni år. Charlotta Ericsson rir. Point Boy står nå på formtall 63, vant på samme distanse med samme jockey på åpningsdagen i fjor. Fra formtall 68. Kl. 09.30 var Point Boy ganske urørt i de to V-spillene som en 1,8 og 2,7-prosenter. Her kan spillerne gå på en smell. - Jeg regner ikke med seier. Men jeg blir ikke "chockad", bare veldig glad hvis han skulle vinne. 1600 meter er litt i lengste laget, 1200-1400 er hans beste distanser. Men han vant på åpningsdagen i fjor på distansen og trener bra. Det har vært litt av-og-på med treningsforholdene. Jeg vet jo ikke hva de andre kan og har gjort. Men jeg er positiv, håper på det beste. Han skal ikke gå i front, koble av og "avvakta" litt, sier Susanne til ovrevoll.no torsdag morgen.

* - Banen er fin i dag. Om nødvendig vil vi vanne, melder baneansvarlig René Naustdal torsdag morgen. Jan-Erik Neuroth supplerer til ovrevoll.no kl. 10.00: - Rask bane.