Finn 70 lørdag: "Dette skal bli en fin sesong!"

Skrevet av Tom W. Johannessen,  06.04.2024
Artikkelbilde
Finn Kristiansen smiler ofte - ikke minst når det nærmer seg sesongstart. Han er klar for sin tredje sesong i løpsbanen etter comebacket. Foto: Hesteguiden.com

- Jeg rir det første løpet i år den 9. mai. Satser for fullt. Dette skal bli en fin sesong, sier Finn Kristiansen til ovrevoll.no. Han fyller 70 spreke år i dag!

* Finn har seks hester hos Cathrine Erichsen: A Million Dreams, Airtrix, Oslo Cup-vinner Captain Chorus, Charlie Boy, Close To Perfect, Lucky Diamond. Pluss en halvpart i Derby-toer Marcella Bloom. Stall Myra har den andre halvparten.

Comeback i 2022

Vi spoler tilbake til 5. mai 2022: Finn Kristiansen fra Kolsås gjorde comeback som 68-åring etter 44-års pause (!). Han inntok startboksene i amatørløpet på ryggen av Tollef Langvad-trente Punktum Finale som den eldste jockey i Øvrevolls galopphistorie. Den, altså historien, er lang. Snorene ble strukket, som det het, en junidag i 1932. Finn trengte, som han selv sa, «løp i kroppen». Og i den åttende starten kom seieren:
Datoen var 17. november 2022, og Finn og 6-oddseren Airtrix var 0,25 lengder foran Bobby The Brown og Ida Tandberg. Distansen var 2400 meter. Se Hesteguidens bilde over.
Veteranen og 70-årsjubilanten har nå 22 løp innenfor jockeyvesten før han setter seg opp i salen i løpssammenheng igjen 9. mai. På bildet under; en av lørdagens gratulanter: Championjockey Per-Anders Gråberg som er klar for jobben som førstejockey hos Cathrine Erichsen i 2024.


 * Cathrine, med 26 hester på stallen i år, sier dette om Finn Kristiansen: - Han er en gave til sporten og min stall. Kunnskapsrik, smart, vennlig, tøff og godt likt av alle.