Hallvard: "Håper å vinne løp første løpsdag"

Skrevet av Thomas Gjelsås,  25.04.2024
Artikkelbilde
TOMMEL OPP: Hallvard Soma er optimist både med tanke på åpningsdagen og sesongen. Soma-stallen starter fire i dag.

Hallvard Soma er i storslag før årets sesongstart. Ringreven hadde en strålende sesong i fjor og har all grunn til å være fornøyd. Han tror suksessen fortsetter i år.

  • - Jeg var veldig fornøyd med at vi klarte å vinne så mange løp i fjor. Klarer vi å kopiere fjoråret så er jeg godt fornøyd! Det ser bra ut på stallen. Det er noenlunde den samme gjengen som i fjor, pluss et par nye tilskudd på stallen. Jeg mener vi er godt fremme, mine hester pleier ofte å trenge et løp i kroppen, men vi er på et godt nivå i år når vi kun skriver april.  

"De må tåle en hel sesong"
Soma er en jovial hestekar som er godt likt i miljøet. Mange hestefolk har gått i lære hos Hallvard, og han liker å gi folk sjansen. 

  • - Vi har et veldig godt team med ryttere og folk på stallen. Når det gjelder hestene er det viktig å finne flyten, inkludert riktig mengde trening som hestene trives med. Jeg starter hestene mine relativt mye, så det gjelder å ikke blir overivrig. Jeg er tilhenger av at hestene er mye på tur i skogen om vinteren slik at de kan holde formen lenger. De må tåle en hel sesong, takle å få på ekstra vekter og fortsatt evne å forbedre seg litt. 

Stall Soma vant hele 19 løp i fjor, og hadde i tillegg en rekke gode plasseringer. Det ble lagt merke til! Men han blir diplomatisk når vi ber om en vurdering av hestene på stallen. - Jeg har ikke lyst til å trekke frem enkelthester. Men vil heller skryte av hele flåten med hester som vi har i trening. Jeg er stolt av dem alle sammen! Vi har et par ustartede treåringer som jeg gjerne kan fortelle litt om. Det er to norskoppdrettede hester etter Evasive, de er sene og har derfor ikke kommet til start. Men i løpet av mai måned er planen at begge skal i aksjon. Det tror jeg kan bli to fine tilskudd for stallen vår.  

Tror på seier første løpsdag
- Jeg har tro på flere av mine under sesongpremieren:
Hope And Glory (V4-4, Ida Tandberg), Rock Dancer (V5-3/V4-1, Malin Holmberg) og The Singing Butler (V5-3/V4-1, Carlos Lopez) skal sees med fine muligheter. De to sistnevnte starter i samme løp.- Lynghonning (V5-5/V4-3, Malin Holmberg) synes jeg star litt tøft til denne gang.  Hun har kun fått én jobb og siktes inn mot amatørløpet tredje løpsdag. Hun flyr godt med amatørryttere, sier Soma.

Han avrunder enkelt og greit: - Jeg håper å vinne et løp første løpsdag i år! 

* Spillerne heier på Soma-stallen: Både Rock Dancer og Hope And Glory var favoritter i sine løp kl. 10.00 i dag.