Duca ledet, slått med hals og hode

Skrevet av Tom W. Johannessen,  21.04.2024
Artikkelbilde
Utvendige Pusjkin vinner ITM Spring Mile foran Plantstepsdream og innvendige Duca Di Como. Foto: Stefan Olsson

Duca Di Como ledet og prøvde. Men stjernehesten ble tatt ned av Pusjkin og Plantstepsdream i Spring Mile (Listed) på Jägersro. – Han trengte løpet, kommenterte trener Cathrine Erichsen.

Hun fortsatte sin oppsummering til ovrevoll.no fra sin plass foran skjermen på hjemmebane: - Det var en ok årsdebut. «Duca» var nok ikke 100 prosent klar; han har jo tapt dette løpet før. Han prøvde hele veien og stoppet ikke, men blir trøtt. Det var ikke det at han ikke så hestene som kom utvendig. Greit å få gjort unna dette med ett øye. Nå er det Pramms Memorial 19. mai som gjelder. Det at han ikke ville opp til boksene? Kanskje hans måte å si fra på; «jeg er ikke helt klar».

* Andrevalget Pusjkin (Elione Chaves/Francisco Castro, V64-3) var hals foran Plantstepsdream som igjen var hode foran storfavoritten Duca Di Como, alle de tre første fikk samme tid i Spring Mile.    

* Pusjkin fikk 135.000 svenske kroner for seieren, Duca Di Como 32.500. 9-årige "Duca" har 22 seire på 37starter. Fire ganger har han blitt toer, fem ganger treer.

* Manuel Santos, i imponerende stil, vant amatørløpet med favoritten Positano. Manuel fyller 59 år den 12. juni.