Carlos tilbake, vant på direkten!

Skrevet av Tom W. Johannessen,  13.04.2024
Artikkelbilde
Årets første seier er i boks for Carlos Lopez. Foto: Eirik Stenhaug

Han trengte ikke løp i kroppen. Etter pause fra løpsridning et drøyt halvår vant Carlos Lopez det første løpet på Klampenborgs åpningsdag der det var over 5000 (!) tilskuere.

Cortina var hesten, Lea Olsen er trener. Carlos fulgte opp med én sølv (målfotoslått) og én bronse. – Det er ikke overraskende for meg. Carlos er profesjonell. Men det er alltid godt å se at det fungerer, sier trener Niels Petersen til ovrevoll.no i en kommentar. Sistnevnte har 13 strake Øvrevoll-championat. Asker og bærumsgutten Niels (53) fra København har vært en dynamittduo sammen med Carlos (42) fra Santiago og Bærums Verk i skandinavisk galoppsport i en årrekke.

* Carlos Lopez har rekordmange Øvrevoll-championat som jockey, ni i tallet (2007; '14, '15, '16, '17, '18, '20, '21 og ‘22). Han var på vei mot sitt tiende før styrten med Layton i fjor høst. Carlos hadde da 95 seire i Skandinavia i 2023 og førsteplasser i fire forskjellige land på åtte forskjellige baner.

* Skadeomfanget etter at championjockeyen gikk i bakken på Göteborg var betydelig: En skulder kraftig ute av ledd og et brudd i et skulderblad betød to måneder med armen i fatle. Han har trent knallhardt for å komme tilbake; hos fysioterapeut, på helsestudio og på hjemmebane. Først nå er «Carlitos» helt friskmeldt. 

* Carlos fikk krampe i en arm og valgte å stå av de to siste rittene han hadde lørdag hvilket han gjorde for å gi hestene best mulig sjanser. Dette var ikke relatert til skaden han nå er tilbake fra. Mikkel Mortensen (vant tre løp lørdag) er en dansk lærling med base i England. Han var først i mål med sitt "spare-ride" på en av hestene Carlos skulle ha ridd (Miss Lilibeth). - Jeg følte meg veldig "fit", kommenterte ellers Carlos til ovrevoll.no i etterkant. Han rir neste gang på Jägersros åpningsdag 21. april. 

* Susanne Lyseng, opprinnelig fra Lijordet, vant det femte løpet på Klampenborg lørdag med Revolutme, en 23-oddser, etter et fint og avventende ritt innvendig. Bent Olsen trener. Trippelen 2-3-5 (Revolutme-Camar-Midnight Oil) i et 9-hesters felt var ikke spilt.  

* Fra Øvrevoll: Sandro De Paiva er tilbake fra Emiratene, har vært på Øvrevoll og møtt Jan-Erik Neuroth – og er nå i Brasil. Han blir førstejockey på Neuroth-stallen i 2024 og kommer til å ri ut her. Han er definitivt tilbake fra Brasil og klar for løpsridning 17. mai, trolig før.