Tips til årets første løpsdag

Skrevet av Ola J Jakobsen,  23.04.2024
Artikkelbilde
Sticky Chance og Leo Boy ©hesteguiden.com

Ventetiden er over og vi er klare for årets første løpsdag på Øvrevoll. Løpsdagen består av mange fine spilleløp og en V5 omgang som kan være litt småvrien. 

Min banker for kvelden kommer allerede ut i 2. løp, den første avdelingen i V5 spillet. Hesten radet opp flere gode prestasjoner i fjor med bl.a. to seire og stortrives på distansen. Hesten kommer fra en stall som helt sikkert har hestene klare.

 

Løp 1  Maidenløp, 1600 dirt

5 Emma Emilleen – 1 If He Says So – 4 Storm Catcher  Outs: 3 I Am A Fighter

 

Løp 2  V5-1  3-Årsløp, 1100 dirt

3 Sticky Chance gikk flere gode løp i fjor og fikk med seg to seire. Begge seirene kom på sprint og jeg tror han vinner på direkten. Blir også min banker i denne V5 omgangen. Verst imot tror jeg blir stallkompisen 4 Empire Bling. Har kun startet en gang i karrieren og må vise seg fram dersom han skal være med i de klassiske løpene utover sesongen. Spent på å se importen 1 Awatara. Kan være alt mulig.

3 Sticky Chance – 4 Empire Bling – 2 Last Order  Outs: 1 Awatara.

 

Løp 3  V5-2  Ares Handicap, 2500 dirt

6 Khatun avsluttet fjoråret med en etterlengtet seier. Gikk mange jevne og gode løp og skal være i toppen. 1 Macjack er en typisk vårhest. Er ofte på trippelen og vil helt sikkert sette farge på løpet. 5 Waikiki er høyest formtall av hestene i dette løpet. Er ingen seiersmaskin, men kan overraske. 1 Away Wit da Fairys får fire kilo lettelse og vil dra nytte av det. Avslutter raskest av alle, spørs bare om han rekker fram.

6 Khatun – 1 Macjack – 2 Away Wit da Fairys  Outs: 5 Waikiki

 

Løp 4  V5-3   V4-1  Accomplished Handicap, 1100 dt

Et vanskelig spilleløp hvor jeg anbefaler en bred gardering, gjerne alle. 2 Rock Dancer bruker å være tidlig i form. Vant kun et løp i fjor, men er droppet I handicap og bærer liten vekt. Avslutter alltid bra. 6 Farhh Out har løp i kroppen, noe som bruker å være en fordel. En hoppe det skal bli spennende å følge fremover. 4 The Prince er litt opp og ned i prestasjonene, vinner på en god dag. 3 The Singing Butler hadde en kjempesesong i fjor. Er dønn ærlig og kan fort vinne et løp som dette.

2 Rock Dancer – 6 Farhh Out – 3 The Singing Butler  Outs: 4 The Prince

 

Løp 5  V5-4  V4-2  Irish Thoroughbred Marketing Handicap, 1600 dirt

2 Downtown Leo startet ikke mye i fjor, men viste ved et par anledninger at han er en topphest. Er høyest rangert I feltet og skal ha en toppsjanse. 3 Tambora Queen viser alltid vårform. Vil helt sikkert gjøre det igjen. Går gode jevne løp. 5 Spirit Of Cimarron vant hele fem løp i fjor. Har sikkert utviklet seg mer og kan fort ha noen kilo ekstra å gå på. Stallen bruker også å vise fin vårform. 6 Indy Humor viste fin høstform i fjor. Kan som flere i løpet ha utviklet seg ytterligere i vinter.

2 Downtown Leo – 3 Tambora Queen – 6 Indy Humor  Outs: 5 Spirit Of Cimarron.

 

Løp 6  V5-5  V4-3  DD-1  Adore Me Handicap, 1600 dirt

Kanskje det vanskeligste spilleløpet denne kvelden. 6 Midnight Oil skuffet som favoritt på åpningsdagen i fjor. Tapte i starten og var deretter aldri med. Han har allerede startet i år og viste fin form på Klampenborg i sin forrige start. Må krysses tidlig. 1 Is What It Is ble nummer to i et amatørløp på søndag. Pluss med løp i kroppen. 11 Leo Boy er en spennende treåring som vi helt sikkert ser i større sammenhenger senere i år. Tøft for en 3-åring å hevde seg mot de eldre, men viser han tallet sitt så kan han fort være vinneren. 7 Trent var svak i begynnelsen av sesongen i fjor, men avsluttet med to andreplasser. Er droppet mye i handicap og kan overraske.

6 Midnight Oil – 1 Is What It Is – 7 Trent  Outs: 11 Leo Boy

 

Løp 7  V4-4  DD-2  Abitlikesunset Handicap, 1100 dirt

3 Zagora nærmer seg karrierens første. Har fart i kroppen og med fire kilo lettelse så kan det være en spennende hest. Får favorittstempelet under tvil. 1 Hope And Glory var nærme ved et par anledninger i fjor. Går jevne løp og kan fort vinne et løp som dette. Fordel også med tre kilo lettelse for henne. 4  Legosoldat er ingen seiersmaskin. Er droppet mye i handicap, men kan på besteform. 8 Oliver vant kun et løp i fjor og han vet du aldri hvor du har. Må med.

3 Zagora – 1 Hope And Glory – 8 Oliver  Outs: 4 Legosoldat

 

V5-1:  3 Sticky Chance

V5-2:  1-2-5-6 

V5-3:  Alle 7

V5-4:  2-3-5-6

V5-5:  1-6-7-11            = 448,-

 

V4-1:  Alle 7

V4-2:  2 Downtown Leo

V4-3:  1-2-5-6-7-9-11

V4-4:  1-3-4-6-8            = 490