Cathrine sikret championatet

Skrevet av Thomas Gjelsås,  09.10.2024
Artikkelbilde
Rosemary's Baby ©hesteguiden.com

Det har vært en spennende kamp om trenerchampionatet på Øvrevoll. Onsdag tok Cathrine Erichsen kontroll på den kampen. Tre seire og storeslem gjør at vi har en kvinnelig champion på Øvrevoll. En populær bragd som Cathrine har jobbet hardt for. -Det viktigste er å levere resultater for eierne og innfri forventningene for spillerne, uttalte Cathrine selv tidlig på dagen. Men det er ingen tvil om at tittelen betyr mye for Erichsen. -Jeg skal gi alt for å klare å vinne dette, men det krever hard innsats hele veien inn, har hun tidligere uttalt. Nå blir hun den første kvinne til å vinne utenom Trine Meling i 1985. Gratulerer! Vi kan ikke se hvilke teorier som eventuelt skulle frata henne championatet nå. Mer fyldig intervju med Erichsen kommer ved en senere anledning.

En av Cathrines vinnere kom i Erik O. Steen Norsk Oaks. Jacob Johansen kontrollerte feltet i front med Rosemary´s Baby, overlot taktpinnen en stund rundt siste sving, før han cruiset unna inn mot mål. Hesten til Buck Racing vant enkelt som et sistevalg i spillet. -Hun har gått litt under pari for meg i år, men nå fikk hun vist hva hun kan. Det var selvsagt et stort spørsmål vedrørende distansen i dag, men Jacob ga henne et nydelig løp og det var gøy å se at det gikk veien. Veldig moro for Morten Buck som også er oppdretter av hesten. Også er hun jo oppkalt etter kjæresten Rosemary, sa Cathrine. Det ble en ny stor dag for Buck Racing som var oppdretter for samtlige tre vinnere fra Cathrines stall.

©hesteguiden.com

 

Leo Boy ©hesteguiden.com

Det har blitt en formidabel sesong for Leo Boy (Galaxy Racing). Treåringen sørget for mer jubel for Cathrine og Jacob i Fearnleyløpet. Hesten lå sist underveis, men leverte en rakettspurt til slutt og vant med snaue fem lengder tilbake til stallkameraten Purple Ace. Sistnevnte hadde tre strake seire i dette løpet. Leo Boy tok sin femte seier i år og blir straks millionær i innløpte pengepremier. -Det er en hest vi har hatt store forventninger til og nå har det virkelig løsnet. Det er gøy å se! Han trives klart best på gress, så nå blir det vinteferie. Dagens prestasjon synes jeg var veldig imponerende, så det skal bli spennende å se hva fremtiden bringer, smilte trener Cathrine Erichsen.

 

Ajas ©hesteguiden.com

Major Chr. F. Michelets Minneløp er et tradisjonsrikt løp på Øvrevoll over hele 2.830 meter. Årets ga oss en meget verdig vinner. Det var spennende lenge, men ti år gamle Ajas (Stall Racing Invest) var sterkest i sluttfasen og vant sikkert for Anna Pilroth. En imponerende prestasjon av hesten som har løpt inn mer enn fem millioner kroner i karrieren. -Jeg liker dette løpet godt og det det er stort for meg å vinne det. Hesten har hatt litt problemer, og vi ble spurt om vi kunne forsøke å få han tilbake. Det er en utrolig hest og vi får se om vi kan komme oss ut å starte i litt større løp. Han har vunnet de store pengene i hinderløp. Det er fortsatt mer utvikling her, uttalte trener Tobias Hellgren.

 

Youonlyliveonce ©hesteguiden.com

Youonlyliveonce (Väsby Häst) gjorde jobben på egenhånd i Norsk Galopp Sprintløp. Han gikk utvendig for lederen, festet grepet og stod imot alle som kom bakfra til slutt. En sterk prestasjon som sikret den andre strake seieren, også i NG Sprintløp. -Han har hatt litt vondt for å vinne, men dette var jo riktig løp å vinne. Hesten har ikke helt hatt marginene med seg hver gang, og har blitt «tatt» i et par av løpene. Nå får vi se om det blir flere løp på hjemmebane før sesongen er slutt. Det har vært en fin uke med seier også til Hard One To Please søndag, sa trener Annike Bye Hansen.

 

Stogas Athena ©hesteguiden.com

Det ble et friskt tempo foran i det siste løpet av serien i Øvrevoll Hesteeierforening Klokkeløp for amatørene. Det passet fint for Stogas Athena (Hanne Rådstoga) som lå midt i feltet underveis. Den norskoppdrettede hoppen var tøff hele veien inn og Karoline Pedersen vant med en sikker lengde foran Simmy´s Copshop og Azure World. -Det ga sykt mersmak at det gikk så bra. Hun ville bare frem og jeg måtte bare la henne gå. Det var en nydelig reise, og helt herlig å vinne for Hanne, sa en glad rytter Karoline Pedersen. -Dette var hennes første seier i karrieren. I dag hadde jeg vært fornøyd hvis hun opptrådte bra. Det gikk heldigvis veldig fint, og jeg vil takke Glenn Smith som har hjulpet meg med henne i trening. Jeg har ikke fått trent henne så hardt i det siste, så denne seieren betydde mye. Ekstra stort er det selvsagt med eget oppdrett, oppsummerte eier, trener og oppdretter Hanne Rådstoga.

Mie Blicfeldt kom på fjerdeplass og vant klokka sammenlagt.

 

 

Rune for Justice ©hesteguiden.com

Run For Justice (Champagnegaloppen.no) var med foran hele veien i det fjerde løpet. Treåringen overtok initiativet inn mot oppløpet og kjempet hele veien inn mot Hunters Lullaby. Elione Chaves sikret seieren med en halv lengde, og dermed ble det to triumfer til både han og Annike. -Run For Justice har utviklet seg veldig fint i riktig retning. Han har vært veldig over en lengre periode nå og tar nå årets fjerde seier. Innsatsen i dag var veldig bra. Når det gjelder Aphelios så satser vi mot start i Frankrike i slutten av oktober, fortalte en fornøyd Annike Bye Hansen.

 

Zakopane ©hesteguiden.com

Det var knyttet spenning til toårsløpet med flere interessante hester til start. En av dem var Zakopane (Stall Perlen) som kom debuterte på hjemmebane med forventninger i ryggen. Sandro De Paiva satt med full kontroll mot mål og vant med tre trygge lengder. -Vi visste ikke helt hvor langt fremme han var allerede nå, men det gikk veldig greit. Det er en flott hest som vi har store forventninger til. I dag gikk han kun på 75 prosent, sa rytter Sandro De Paiva. -Jeg må gi Sandro rett i det. Dette er en sen hest, men vi ville gå ut her i dag siden løpet gikk over distansen1.600 meter. Vi får se om vi tar en tur til Sverige før sesongen er over. Det er Derby neste år som er hovedmålet for denne hesten. Det kan hende vi reiser til Tyskland med Ami De Vega. Vi tar det litt dag for dag, fortalte Jan-Erik Neuroth.

 

Big Chance ©hesteguiden.com

Big Chance (Stall Fun Game) har hatt en meget lovende start på karrieren. Oliver Wilson ga den norskoppdrettede toåringen et pent løpsopplegg, angrep ytterst i banen og avgjorde enkelt til sin fordel i Øvrevoll Hesteeierforenings Vandrepokal. En tapper Lady Denali ble toer, mens Lillemann Nosto ble nummer tre. Big Chance, lillebror til Leo Boy, har to seire og to annenplasser på fire starter.  – Det har vært veldig bra så langt. Annenplassene har dessuten vært bak meget gode Wassim. Vi får se om det blir en start til i år, uttalte medeier Jacob Fretheim. -Han har vist oss veldig fine ting så langt. Når det gjelder alt snakk om trenerchampionatet, så er det aller viktigste å levere resultater for eierne og innfri forventningene til spillerne. Men jeg har selvsagt veldig lyst til å vinne trenerchampionatet, sa Cathrine Erichsen midtveis under løpsdagen. Hun vant altså hele tre løp totalt onsdag.

 

Honorah ©hesteguiden.com

Honorah (Stall Butterfly) gjorde kort prosess i V5-finalen. Ulrika Holmquist tok frontposisjon, og det var godt gjort å holde unna hele veien hjem foran en godt avsluttende Spinaround og gode Tambora Queen. Dette var årets andre fulltreffer for Honorah. -Her har jeg kommet til dekket bord. Det er Viktoria, Poul og teamet som har gjort jobben med han. Jeg har først overtatt treneransvaret nå nylig. Han gjorde en veldig bra innsats til seier, sa trener Tonje Guttulsrød.