Stor norsk dag på Bro

Skrevet av Thomas Gjelsås,  13.10.2024
Artikkelbilde
Niels Petersen og teamet hadde all grunn til å smile søndag. Det ble en strålende dag på Bro Park i Stockholm.

Niels Petersen var en glad mann etter søndagens løp på Bro Park. Toåringen War Bear innfridde lett i Mr Ascot Vinterfavoriternas Pris, og Lord Mountbatten viste klasse på slutten av dagen. Carlos Lopez vant tre løp. Jan-Erik Neuroth fikk meg seg en ny storløpsseier og to annenplasser hjem, og vi kan skrive om flere sterke norske prestasjoner i Stockholm. Jan-Erik Neuroth fikk med seg en ny storløpsseier og to annenplasser hjem, og det var flere sterke norske prestasjoner å skrive om i Stockholm.

Carlos Lopez lå plassert sist innvendig med War Bear (The JC Organization) i Mr Ascot Vinterfavoriternas Pris, og når han fikk fritt frem og kom på skuddhold på oppløpet, var det ikke snakk om saken. Den store forhåndsfavoritten stakk unna til en meget imponerende seier foran Katsumoto (Stall Destiny/Neuroth) som var sterk annen. Icon Bling (Bling Enterprise/Støren) var tredje og Supernova Bling fjerde. Dermed ble det firedobbelt norsk. -Han har gjort alt riktig så langt. Hesten gikk rett ut og vant på Klampenborg, gikk deretter bra her i sin andre start, og i dag gjør han alt man kan håpe på. Jeg stolte på hesten min, og han innfridde. Det er en veldig god hest, sa jockey Carlos Lopez.

Ifølge eierne blir War Bear med til Dubai i vinter. Deretter venter de store løpene i Skandinavia neste år. -Jeg er nok mer spent enn nervøs foran disse løpene. Det har vært en litt trøblete sesong for oss med et stort generasjonsskifte på stallen. Nå har vi veldig mange fine toåringer, og War Bear er en av dem. Jeg mener bestemt vi har mye spennende å se frem imot, uttalte trener Niels Petersen.

 

Lord Mountbatten imponerte

Lord Mountbatten (FTHK Racing) har ikke løpt opp mot sitt beste den siste tiden. Søndag var han virkelig på hugget, viste sin klasse og stormet unna med mange lengder mot mål. Imra (Stall EOS/Neuroth) var god god toer. -Det har vært en veldig bra dag for meg. Lord Mountbatten var fantastisk i dag på dirt, og det er alltid gøy å vinne tre løp, smilte dagens jockey Carlos Lopez. -Denne seieren setter jeg veldig høyt. Han er en hest vi siktet oss inn mot Svensk Derby med. Hesten stod ikke helt distansen der og har plundret litt etterpå. Det var derfor utrolig godt å se han løpe så godt i dag. Det er i bunn og grunn en veldig god hest som jeg tror vi får mye moro med neste år. Han har høy kapasitet, sa en fornøyd trener Niels Petersen på ATG Live.

 

Vant for Appel

Sandro De Paiva ga Thunder Sea (Stall Perlen) et perfekt løpsopplegg. Han lå godt plassert midt i feltet, og lot den flotte hoppen spille ut speeden til slutt. Hun fikk seg 150.000 sek for seieren og vant løpet til Stall Perlens gigant Appel Au Maitre, nemlig Appel Au Maitre Stockholm Fillies and Mares Stakes. -Vi har gode hester, en bra jockey og et godt team. Da går det bra! Jeg vet at denne hesten kan mer enn formtallet og hun har hatt litt uflaks. I dag fikk hun et godt opplegg. Jeg hadde vel ikke trodd at sesongen skulle bli så bra som den har blitt, men det er selvsagt veldig gøy. Jeg har selvsagt tenkt litt på at det kan bli vanskelig å kopiere denne suksessen neste år, men deg gjelder å nullstille og jobbe på videre mot nye mål, sa trener Jan-Erik Neuroth.

 

If He Says So tredje

Vinneren av Norsk St. Leger var spilt til favoritt, men måtte nøye seg med tredje denne gang. Han gjorde ikke noe dårlig løp av den grunn. Elione Chaves lå sist underveis og hesten levert et meget sterkt oppløp. Vant gjorde Carlos Lopez etter et perfekt smygløp med nestfavoritten Redirect.