Den satt! Hilsen Tonje

Skrevet av Tom W. Johannessen,  02.10.2024
Artikkelbilde
Tonje Sørvang og Odd Type først over mål på Bro Park onsdag. foto: Elina Björklund/Svensk Galopp på vei inn til seier på Bro Park. Foto: Elina Björklund/Svensk Galopp

Tonje Sørvang kjører på. Onsdag, i lunsjen på Bro, vant 18 åringen fra Skreia amatørløpet på ryggen av Odd Type. – Dette var gøy, sa Tonje uten å ta for hardt i.


På ryggen av Odd Type red hun inn til kontrollert seier, 1,25 lengder foran Gimme Love som en 6-oddser. Den første i år for Henrik "Henke" Engblom-trente Odd Type og den tredje i hestens karriere.

På seiersjakt torsdag
- Dette var ikke forventa. Det var ikke den samme hesten jeg red på Stockholm Cup-dagen, sa Tonje som naturlig var i høyt humør på den ganske lange bilturen hjem til Skreia.
Torsdag er det Øvrevoll, pass på Tonje og 12-årige Sir Benjamin i V5-3/V4-1!

Pokal x 2

- Det har løsna nå, sier Tonje som har ni seire i karrieren (seks på Øvrevoll og tre i Sverige, seks av seirene for Åge Mathisen). Hun fikk pokal (Amason Cup) sist lørdag på Göteborg for flest seire av en kvinnelig amatørrytter på banen i 2024. Ny, fin pokal kunne hun ta med hjem etter onsdagens førsteplass i Britta Strokirk Memorial (se Elina Björklunds bilde, Anna Öhgren til venstre) med 22.500 svenske kroner til vinnerhesten og Stall Odd Types.
På Øvrevoll er Tonje i øyeblikket toer etter Emelie Gustavsson – som jobber hos Marie Lustig.

Proffene neste
Én seier til så er Tonje Sørvang klar til å møtte proffene.
– Det blir tøft, men spennende, sier hun med blikket inn i en fremtid der galoppen kan spille en viktig rolle. Hun er til daglig hos Åge Mathisen, og er det som heter lærling i hestefaget.
I sitt første løp satt hun på Danish Of Course. Datoen var den 12. oktober for to år siden.
Sir Benjamin var den første seierhesten. I morgen jakter hun reprise med denne veteranhesten som vant i siste start på Göteborg med Alina Öhgren. På Svensk Galopps bilde under; Tonje Sørvang, Odd Type og Henrik Engblom. 

* Elione Chaves (se Svensk Galopps bilde under etter seieren på Aurienko, Roy Arne Kvisla t.v.), Engla Tunmar, Carlos Lopez, Maikel Narvaez Bravo, Annie Nilsson Lindahl, Noêmie Blanchard (første lærling-seier) og Nathalie Mortensen vant også løp på Bro onsdag.