Annike: - Veldig deilig å vinne!

Skrevet av Thomas Gjelsås,  06.10.2024
Artikkelbilde
Endelig kunne Hard One To Please og kretsen rundt ta årets første seier. Søndag vant han Skånska Fältrittklubbens Jubileumslöpning (L) for andre året på rad. Her med Annike Bye Hansen og Elione Chaves. Sistnevnte vant fire løp søndag. Foto: Svensk Galopp

Utrolig nok hadde ikke Hard One To Please vunnet løp denne sesongen. Tross meget gode prestasjoner, har det ikke gått stang inn for den staselige femåringen. Søndag var det endelig dags på Jägersro!

Eier Väsby Hest og trener Annike Bye Hansen hadde all grunn til å smile etter den andre strake seieren i Skånska Fältrittklubbens Jubileumslöpning (L). Elione Chaves satte inn støtet på den borte langsiden, og ned oppløpet avgjorde han sikkert til sin fordel foran Neuroth-duoen No Short Cuts og Seneschal. Hard One To Please fikk meg seg 150.000 sek for seiren og er fortsatt ubeseiret på dirt.

-Jeg synes det var innmari deilig å vinne nå etter så mange annenplasser, og ikke minst var det veldig godt for hesten. Vi får se om det blir start i Songline Classic før hesten får vinterferie. I trening er han alltid på, og han er veldig god til å slappe av mellom løpene. Han er nok ikke den enkleste hesten år ri i løp. Du vet aldri helt hva du får, han kan være litt av og på. Som sagt var det veldig deilig å se han vinne i dag, uttalte en fornøyd Annike Bye Hansen til ATG live.

Eier Hans Sköld var rask med å legge til: -Dene hesten betyr ekstra mye for meg. Det var han som startet det gode samarbeidet mellom Annike og meg.

Han eier som kjent flere topphester som trenes av dyktige Annike på Øvrevoll. En av dem er supersprinteren Aphelios som har tatt Skandinavia med storm. Nå venter tur til Frankrike. - Aphelios har vært en drøm. Jeg er veldig glad i den hesten og vi planlegger start i et G3-løp i Frankrike. Eieren vil en tur ut av Skandinavia, og da får vi gutse og prøve denne gang. Vi vet han er veldig bra, men her vil han møte tøffe konkurrenter. Det blir utrolig spennende, sa Annike.

 

Mystery Night (Stall Perlen) gjorde en god innsats til tredje i Peas And Carrots Mile (L). Jan-Erik Neuroth uttalte på forhånd at det ville bli tøft å vinne over søndagens betingelser. Suveren vinner var forhåndsfavoritten Twirling Ghost, som tross alt er trent av nordmannen Roy Arne Kvisla. Suksesstreneren fra Larvik med base i Sverige.

Silja Støren-trente Imperial Bling (Bling Enterprise) tok seg av dagens siste løp. Sammen med Manuel Martinez holdt den to år gamle hoppen unna helt hjem foran Mumbo Jumbo. Stallens andre deltaker for dagen, Hotline Bling, fikk ikke med utfallet å gjøre denne gang.