-Det blir utrolig spennende

Skrevet av Thomas Gjelsås,  24.10.2024
Artikkelbilde
Aphelios jakter en internasjonal fulltreffer i Frankrike lørdag. Søndag starter Hard One To Please i Stockholm. Det blir en svært spennende helg for Annike Bye Hansen, Väsby Häst, Elione Chaves og teamet på stallen. Foto: Svensk Galopp

Annike Bye Hansen står foran en svært spennende helg med to av sine stjerner i aksjon på internasjonale arenaer. Lørdag skal Skandinavias beste sprinter Aphelios kjempe om seieren i Prix de Seine-et-Oise (Gruppe 3) på Chantilly i Frankrike. Søndag venter Songline Classic (Listed) på Bro Park i Stockholm for den doble Derbyvinneren Hard One To Please.

– Det blir både hektisk og utrolig spennende! Jeg må tro på at vi har gode muligheter, innleder Annike.

 

Ubeseiret på gress i Skandinavia

Lørdagens løp i Chantilly, Prix de Seine-et-Oise går over distansen 1.200 meter, og 40.000 euro venter vinneren. Kongen Aphelios har hatt en strålende sesong og er fortsatt ubeseiret på gress i Skandinavia. – Reisen har gått fint. Aphelios er profesjonell på tur og alt ser bra ut så langt. Selv reiser jeg til Frankrike fredag ettermiddag. Det blir kun galoppfokus. Ingen tid til shopping, eller tur innom Chanel eller Dior for å si det sånn, ler Annike.

Aphelios har høyest handicap i løpet, noe som gir ytterligere grunn til optimisme. – Jeg har tro på en god mulighet. Jan-Erik jobbet ham på gresset forrige lørdag. Han sa at hesten kjentes sterk ut og at han virket til å være i bra form. Elione rir som vanlig. Jeg nølte ikke ett sekund med å sette opp vår førstejockey på Chantilly. Han kjenner hesten meget godt.

 

Blir skuffet hvis vi ikke vinner

På søndag er det Stockholm og Bro Park som gjelder. Hard One To Please går for årets andre seier i Songline Classic (L) hvor vinneren får med seg 150.000 sek. Hesten eies som kjent i likhet med Aphelios av Väsby Häst/Hans Skiöld. Trener Jan-Erik Neuroth stiller med tre hester i løpet. Fjorårsvinneren Seneschal, samt No Short Cuts og Indy Humor. – Hard One To Please fikk et veldig tøft løp i fjor da han ble nummer to, men jeg håper veien til mål blir litt enklere i år. Jeg vil bli skuffet hvis han ikke vinner dette løpet! Hesten ser bra ut, selv om både han og Aphelios, har satt litt vinterpels, men det tror jeg gjelder for de fleste nå.

 

Nye hester på vei inn

Annike Bye Hansen har hatt et suksessrikt år med flere store seire. – Vi har løpt inn 4,2 millioner kroner med relativt få hester, og vunnet mange Listed-løp. Likevel har vi hatt fire annenplasser i Gruppe 3-løpene, så det er selvfølgelig litt surt. Men jeg har de to høyest rangerte hestene i Skandinavia, så jeg har egentlig lite å klage på, sier hun. -Men de som kjenner meg vet at jeg aldri blir helt fornøyd, sier Annike med glimt i øyet.

Når det gjelder neste sesong, forteller hun at det er flere nye hester på vei inn til stallen.– Vi har noen spennende tilskudd både fra Skandinavia og England. Vi er ikke helt ferdige med den prosessen ennå, og håper å handle litt mer under «horses in training»-salget.

Nå venter en spennende internasjonal helg for suksesstreneren og hennes team. -For skandinavisk galoppsport håper jeg vi kan bevise at vi duger mot de beste, så lenge vi har gode nok hester å reise med, avslutter en optimistisk og offensiv Annike Bye Hansen.