Til 156 ganger pengene: Derby-sølv til P-A!

Skrevet av Tom W. Johannessen,  02.03.2024
Artikkelbilde
SØLVET GULL VERDT: Per-Anders Gråberg og Antrim Coast (innvendig) ble toer i Derby på New Zealand lørdag. Drøye 1,1 millioner norske kroner var sølvet verdt. Foto: Skjermdump YouTube/loveracing.nz

Per-Anders Gråberg hadde liten tro på forhånd. Det hadde heller ikke spillerne. Til 156 (!) ganger pengene tok P-A og Antrim Coast sølv i Derby på New Zealand lørdag!

Ellerslie var banen, og sølvmedaljen i Gruppe 1-løpet var verdifull: Drøye 1,1 millioner norske kroner. Ellerslie, i Auckland, er hovedbanen på New Zealand og er nylig gjenåpnet etter en «upgrade» som kostet 350 millioner norske kroner.

Storfavoritten innfridde
En fin og stor fjær i hatten for jockey Gråberg - og samtidig flott PR for skandinaviske jockeyer i et land med 52 galoppbaner. P-A red sitt signaturritt med korteste veien til mål.
Det var maks uttelling i et løp der storfavoritten Orchestral var klar av feltet med 17 hester: Seiersmarginen ble skrevet til tre og trekvart lengde.
Stephen Marsh trener hesten P-A satt på i storløpet.    

* Per-Anders Gråberg er tilbake i Stockholm 1. april etter sitt korte gjesteopphold på New Zealand der også Ulrika Holmquist har vært ridende i vinter.