Silja satser; 30 hester og tolv 2-åringer!

Skrevet av Tom W. Johannessen,  22.03.2024
Artikkelbilde
Silja Støren tok tre trenerseire 31. august i fjor. (Sticky Chance, Corazon De Leon og Queen Of Antarktis). Stallen blir stadig mer spennende: I år vil Silja og Manuel Martinez ha ansvaret for 30 hester. Foto: Hesteguiden.com

Bling Enterprise har til sammen kjøpt syv 2-åringer som går i trening til oss, forteller trener Silja Støren til galopsport.dk. Hun vil i år ha tolv 2-åringer i en stall som etter hvert teller 30 hester.


Elleve fra Bling Enterprise
Det betyr en større virksomhet enn i fjor da Silja og makker, og regjerende championjockey, Manuel Martinez hadde ansvaret for 23 galoppører – og ble firer på trenerstatistikken. Hardt satsende Bling Enterprise har nå elleve hester på Siljas treningsliste.

Galileo-sønn
Én av de nyankomne 2-åringene er en sønn i championhingst Galileos siste årgang. Coolmore-legenden (f. 1998, død 2021 og far til bl. a Frankel) vant to Derby-løp i en kort løpskarriere fra oktober år 2000 til og med oktober 2001. I 2020 fikk han sin Gruppe 1-vinner nummer 85 og ble dermed tidenes avlshingst med dette som parameter.

Drømmen om Derby
- Han ble kjøpt i oktober. Vi har hatt ham en ukes tid. En veldig fin hest, forteller Silja som har som sitt første trenermål å vinne et Derby på Øvrevoll. Fire Bling-hester står inne i årets utgave.
- Det er ingen som sier at det ikke går an å prøve selv om man er ganske ny i gamet, sier Silja til ovrevoll no.
Hun går definitivt en veldig spennende sesong i møte.

* Også championtrener Niels Petersen (13 strake championat på Øvrevoll) har tolv 2-åringer på treningslisten. Jan-Erik Neuroth har seks, Cathrine Erichsen fire og Annike Bye Hansen to.

Zakopane har kommet
Det er en rekke potensielle topphester blant årets 2-åringer på Øvrevoll, det er ingen dristig spådom å komme med. Stall Perlens Zakopane er selvfølgelig én av dem: Dyrest på Deauvilles åringsauksjon med en prislapp på fem millioner norske kroner. – Han har vært her i to uker til lørdag. En elegant og atletisk hest, forteller Jan-Erik Neuroth til ovrevoll.no. Han mener stallen ligger «to-tre uker etter i fjor» med tanke på treningsforholdene. Årsdebuten til Derby-vinner Ami De Vega? Jan-Erik har foreløpig ikke svaret.
Scandinavian Open på Klampenborg 25. mai har tidligere vært nevnt.
Ganske sikkert er det at Oslo Cup på Øvrevoll 22. juni vil ha både Seneschal og Ami De Vega i startboksene.