Nora får sjanser hos Neuroth

Skrevet av Tom W. Johannessen,  28.03.2024
Artikkelbilde
Jan-Erik Neuroth og Nora Hagelund Holm sammen med Nordic med 86 i formtall - og en 2000 Guineas-seier på sin CV fra Øvrevoll i 2020. Foto: Eirik Stenhaug

Nora Hagelund Holm lastet inn åtte Chile-seire på CV-en i vinter. Nå kan det bli mer Nora. – Jeg har lyst til å gi henne sjansen når førstejockeyen ikke kan ri, sier Jan-Erik Neuroth til ovrevoll.no.

Han fortsetter: - Hun har utviklet seg i vinter og rir bra i trening. Og det er en stor fordel at Nora rir hestene her. Det vil komme masse muligheter; stallen har selvfølgelig hester i samme løp – selv om det ikke er noe mål å starte flere mot hverandre.

Jan-Erik, med et fokusert blikk inn i 24-sesongen, har forventninger både til seg selv og andre. Og han legger press på Nora når han sier: - Hun må levere.
  

Toppstall med 23 hester
Mye taler for at Sandro De Paiva lander jobben som ny førstejockey på Neuroth-stallen. Men her er det altså flere «plum-rides» - for å holde oss til galoppspråket: 23 hester på stallen, syv 3-åringer, seks 2-åringer med med mye omtalte Zakopane i spissen. Formtallet snitter 80. Seneschal (Stall EOS) topper med 94. Han vant Songline Classic i fjor høst foran Hard One To Please og Espen Hill og er «bedre enn folk tror». Sitat Jan-Erik Neuroth.
Seneschal (aktuell for Scandinavian Open på Klampenborg 25. mai) er inne i stayernes skandinaviske toppklasse med stallkameraten Ami De Vega (Stall Perlen), fjorårets Derby-vinner på Øvrevoll.

"Man blir tøffere"
Nora Hagelund Holm (25), med 68 førsteplasser på Øvrevoll i karrieren, vant åtte løp under sitt vellykkede vinteropphold i Chile. Flere av seiershestene til "Jocketa Noruega" var høyoddsere.
- Jeg red flere der i år. Man blir tøffere, og jeg er blitt enda mer motivert, uttaler Nora til ovrevoll.no på vei inn i en spennende sesong i Skandinavia.