Jan-Erik: "Det ser ut som det blir Sandro"

Skrevet av Tom W. Johannessen,  27.03.2024
Artikkelbilde
Jan-Erik Neuroth har overtatt ansvaret for en stall med 23 hester. Seks av dem er 2-åringer. - Jeg har et mål om å vinne et Gruppe-løp i Europa, sier Jan-Erik til ovrevoll.no. Foto: Eirik Stenhaug

Han har 23 hester i trening og fire fast ansatte pluss seg selv. Hvem overtar hans plass som stallens førstejockey? – Det ser ut som det blir Sandro De Paiva, sier Jan-Erik Neuroth til ovrevoll.no.

Han legger imidlertid et trykk på «det ser ut som»: - Vi skal ha et møte i begynnelsen av april. Det er ikke avgjort før vi har hatt det møtet. Sandro må ri ut her. Det er et av vilkårene. Flere eiere er interessert i å bruke ham. Det spiller selvfølgelig også inn, understreker Jan-Erik, nå 37 år, samboer med Kristin Hilsen og tobarns-pappa. Eldstedatter Marianne er fire og bærer allerede på en jockeydrøm.

Samme matchvekt, intet comeback
Han har, eller har arvet, en toppstall der handicaptallet snitter 80. Seks av hestene er 2-åringer, Perlen-hesten Zakopane kostet fem millioner på Deauville-auksjonen i oktober. Selv ser han like fit ut som da Derby-drømmen til Neuroth & sønn gikk i oppfyllelse med Ami De Vega i fjor. Matchvekten er også den samme, 56 kilo. Men comeback i løpssammenheng blir det ikke. Nå hopper han etter Wirkola og styrer en Neuroth-stall der alt mannskap er på plass. Se Eirik Stenhaugs bilde over. 

«Fint å ha ham her»
– De som er her jobber godt i team, sier Neuroth junior. Pappa Wido er synlig, men bare én til to ganger i uken. – Jeg lager kaffe, sier legenden og serverer en kopp understatement.
Wido Neuroth peker nese til alderdommen med sine 75 meget spenstige år.
– Han kommer med tips og synspunkter – så vurderer jeg. Det er fint å ha ham her, uttaler Jan-Erik.

Tandari Classic i fjor
Han er klar i talen og lar seg ikke skremme av forventningspress. – Jeg stoler på det jeg har lært av pappa og de erfaringene jeg har gjort som jockey, sier rytteren som gikk til topps i Tandari Classic i fjor med fem seire i denne meget prestisjetunge serien. Et rekordtall.
Ami De Vega vant tre; Thunder Sea to klassikere. 

Hva han drømmer om som trener? – Jeg har et mål om å vinne et Gruppe-løp i Europa. Ellers? At stallens hester har sjanse til å vinne de løpene de starter i, sier Jan-Erik Neuroth. Med ettertrykk.

* Sandro De Paiva vant 15 løp på Øvrevoll i fjor, bl.a. Marit Sveaas Minneløp (Hard One To Please) og Oslo Cup (Captain Chorus). Han har 19 seire i Emiratene så langt i vinter og er nummer syv på en statistikk med mange absolutte toppnavn. Sandro er nå i en flytsone med fire seire på de ti siste rittene.