William: - Det blir spennende!

13.02.2024
Artikkelbilde
SEIERSMASKIN: Slava Ukraini var ubeseiret i Skandinavia i fjor. Her etter seieren i Skandinavisk Mesterskap på Øvrevoll. Niels Petersen, Carlos Lopez og Nicolas Vega er også på bildet. Foto: Hesteguiden.com

- Det blir spennende. Niels (Petersen, red. anm.) mener han står bra inne i løpet, sier William Buick til ovrevoll.no foran rittet på Slava Ukraini lørdag 24. februar. 

* Begivenheten er stor: The Saudi International Handicap i Riyadh i Saudi-Arabia med 250.000 dollar i førstepremie.

William fortsetter: - Jeg så hesten i et par løp i Dubai fjor. Absolutt en respektabel innsats. Et opphold på Chantilly nå er jo også bra med tanke på treningsforholdene.

«Satt på den beste hesten»
35-åringen holder sin høye fart. Både på og utenfor banene. Fredag vant han tre på Meydan, lørdag var han overlegen med Simon og Ed Crisfords Swing Vote i Jebel Alis største løp, Jebel Ali Mile (Gruppe 3). Han manøvrerte seg frem «skilfully» som løpsreferatet forteller. Selv er William kort og konsis:
- Jeg satt på den beste hesten. Oppløpet er litt «bratt» her. Det blir slitne hester foran til slutt.

Seiersprosent: 54!

ET HODE FORAN: William Buick, på Godolphin og Charlie Applebys Great Truth, vinner på Meydan forrige fredag. Foto: Dubai Racing Club

Tallene hans er helt rå i 2024 så langt. 17 seire på 31 starter i Emiratene; seiersprosenten er 54.
Han kjenner seg med andre ord igjen i vinnerpaddocken. – Det går bra, vi har fin flyt og det er en god gjeng som jobber sammen. Alt har egentlig klaffet på alle måter så langt. Så får vi se videre. Vi avsluttet sterkt i sesongen i fjor og var oppe på den standarden vi skal ha. Det er spennende 2-åringer nå – så får vi håpe at 3-åringene er bedre i år, uttaler William som har pendlet mellom Dubai og London og Newmarket denne vinteren.
Familien, med fru Jane og sønnene Thomas og Oscar, har blitt værende på hjemmebane.
– Thomas har begynt på skolen, og vi ville ikke ta ham ut av den. Opplegget med pendlingen vil jeg si har funket bra.

På Kempton i London onsdag
Kl. 22.00 tirsdag kveld setter William seg på nattflyet til London, onsdag er han på plass i salen på all-weather og Kempton for ritt på Native Approach og Musical Dancer.
Etter teppefall på Meydan 30. mars går turen tilbake til England. Den første helgen i mai, det er Guineas-helg på hjemmebanen Newmarket, starter kampen om et nytt jockeychampionat. William er klokkerklar på årets målsetting:
En ny tittel, eventuelt den tredje på rad!   

* Danskfødte Slava Ukraini var ubeseiret i fem løp i Skandinavia i fjor. Har 7 seire på 12 starter og nesten 3,1 millioner på konto. Niels Petersen trener på Øvrevoll, Stald Handshake eier. Fire av fem eiere er danske, Morten Buskop er eneste nordmann i eiergjengen. Men flagget på King Abdulaziz Racetrack, eller offisielt King Abdul Aziz Equestrian Square, er norsk. Slava Ukraini starter for Norge og Øvrevoll den 24. februar.
Slava Ukraini er én av fire hester William Buick på dag 2 av Saudi Cup. Dagen før er han å Meydan som har to Gruppe 2-løp på plakaten denne fredagen.

«Han virket sterk»
Niels Petersen var i Paris og Chantilly tirsdag der nå 4-årige Slava Ukraini jobbet sammen med Carlos Toro:
- Jeg var happy med ham. Han gjorde det han skulle; gikk alene 1600 meter, og han virket sterk. Han fikk galoppere ut de siste 400. Om jeg har sett på hestene "Slava" møter i Saudi-Arabia? Nei, ikke foreløpig ikke. Og det er ikke så mye å få gjort verken fra eller til. Jeg vet mer etter starterklæring neste tirsdag, sier Niels.l ovrevoll.no. Han sender «Slava» videre til Saudi-Arabia fredag i kompaniskap med franske hester. – William har jeg tekstet litt med, men vi behøver ikke snakke sammen. Ellers kom det flere henvendelser om å få ri Slava Ukraini, forteller Niels til ovrevoll.no tirsdag.