Ny tommel opp fra Nora i går!

Skrevet av Tom W. Johannessen,  27.02.2024
Artikkelbilde
Radiant Orquidea og Nora Hagelund Holm i vinnerpaddocken mandag kveld. Foto: Skjermdump Club Hípico Santiago

Nora Hagelund Holm holder seg i flytsonen. Mandag kveld tok «Jocketa Noruega» sesongens seier nummer åtte i Chile. Da ble det igjen tommel opp i vinnerpaddocken!

* Banen var Club Hípico Santiago; distansen 1200 meter og vinnerhesten i løp nummer 10; 3-årige Radiant Orquidea. En nestfavoritt til 3,9 ganger pengene.

Tilbake i Norge 6. mars
Nora visste hva hun satt på, red offensivt i første sving og holdt unna med snau margin. Dette var, med fjoråret inkludert, hennes seier nummer ti i Chile. Hjemreise etter et meget vellykket opphold er satt til 6. mars. Nå 25-årige Nora har 68 førsteplasser på Øvrevoll og 10 i Sverige i karrieren. I Fegentri-løp har hun to seire i USA, én i Italia og én i Tyrkia. Hennes første seier på Øvrevoll; 31. juli 2014 med svensktrente Celtic som kun tok denne ene seieren i en karriere med 59 starter der den skimle hoppa til Lars Rydén ble ridd av 18 forskjellige jockeyer.

Knalluke for Elione Chaves
Etter en blank uke kom ketchup-effekten for Elione Chaves, ny førstejockey for Annike Bye Hansen i 2024-sesongen. Elione vant fem av ti løp på banene Gold Coast og Kilcoy fra 17. til og med 24. februar. Han har nå 18 seire på 105 starter i løpet av sitt Australia-opphold denne gangen. Seiersprosenten er drøye 17 og tre norske millioner er inne i premiepenger. Pengene er ellers store og jockeyene mange i australsk racing. Denne sesongen går fra 1. august 2023 til 31. juli 2024.
Leder jockeystatistikken gjør James Orman med 113 seire og 21 i seiersprosent.

På plass nummer 20 finner vi James McDonald, Longines World’s Best Jockey i 2022. Han har 60 førsteplasser og 154 millioner norske kroner innridd denne sesongen!
Elione Chaves ligger på en foreløpig plass nummer 214 på jockeystatistikken; det er som man skjønner mange jockeyer som vinner løp i Australia.

Sandro De Paiva nummer 7 i Emiratene
På plass nummer 7 i Emiratene ligger Sandro De Paiva med 14 seire på 139 starter. En pent gjestespill for Sandro. Conor Beasley har 37 førsteplasser og et solid grep om championatet.

54 i seiersprosent på Meydan
William Buick er nummer 5 med 19 førsteplasser på 38 ritt og 50 i seiersprosent i Emiratene denne sesongen. 15 av seirene er tatt på Meydan der han går mot et overlegent championat igjen. Seiersprosenten her er 54.
Mickael Barzalona og Tadgh O’Shea følger nærmest med 7 seire hver.
William har ridd inn 18,2 millioner norske kroner i De forente arabiske emirater denne sesongen.  
Trener Charlie Appleby har ellers 44 i seiersprosent på Meydan. 

P-A Gråberg i Derby på New Zealand
Lørdag går den 149. utgaven av The New Zealand Derby. Banen er Ellerslie i  Auckland.
- Jeg rir mye I trening og i trials og har to-tre ritt hver løpsdag. Gøy med Derby lørdag selv om hesten jeg rir kanskje ikke har noen større sjanse, skriver P-A i en sms til ovrevoll.no.

* Samlet premiesum i The New Zealand Derby er 6,5 norske millioner kroner.