Niels i Riyadh: - Jeg er "happy" med ham!

21.02.2024
Artikkelbilde
Niels Petersen er på plass i Riyadh i Saudi-Arabia. Lørdag er det klart for The Saudi International Handicap. Der starter Slava Ukraini under norsk flagg. Foto: Skjermdump/Galopsport.dk

Niels Petersen er på plass i Riyadh. Der har Slava Ukraini testet sand og gress sammen med Carlos Toro: - «Slava» ser fin ut. Jeg er happy med ham! sier Niels til ovrevoll.no.

Se live stream på Racing Tv på Youtube

Det er en uvanlig spent utgave av Niels Petersen som har blikket rettet mot lørdagen i Riyadh. Begivenheten er stor: The Saudi International Handicap. 300.000 dollar i førstepremie. Mer enn 4-årige Slava Ukraini har tjent på sine 12 starter så langt. Danske Stald Handshake, med Morten Buskop som norsk innslag, eier en drømmehest – og Handshake-gutta drømmer selvfølgelig videre.

«Han er en outsider»
Forventningene? – Vanskelig å svare på. Jeg vil si at han er en outsider og blir betraktet som en outsider her nede. Han går med 57 kilo og får fem kilo av de høyest rankede. 97 i offisielt tall gir 88,5 i skandinavisk, uttaler Niels som håper, og egentlig tror, det er mer inne.

* Slava Ukraini var en 16-oddser i det engelske forhåndsspillet fredag.

Starter i spor 1
Niels fortsetter: -  My Frankel (Jimmy Jerkens/John R. Velazquez, red. anm.), er hesten de fleste tror på. Ellers har Bahrain-trener Fawzi Nass to (The Covex Kid og Zagato, red. anm.) De må regnes.
Spor 1 løser William. Han var hurtig ut i Breeders’, men det er ikke noe mål å gå foran. Vi tar det som det kommer. Han har ikke løp i kroppen, men løpspause tror jeg egentlig ikke betyr stort for ham. Som sagt; dette blir veldig spennende!

* Starttidspunktet for The Saudi International Handicap er lørdag kl. 16.20 lokal tid. Da er klokken 14.20 i Norge.  

* James «Jimmy» Jerkens, treneren bak My Frankel, har en lang karriere som trener i New York med et tosifret antall Gruppe 1-vinnere på CV-en. Han meldte overgang til Saudi-Arabia i fjor og er privattrener for Prince Faisal bin Khalid Al Saud. My Frankel har ikke startet siden februar i fjor – på samme løpsdag.

* John R. Velazquez, som rir My Frankel, har 6575 seire under sin rutinerte jockeyvest. Han er 52 år og kom fra Puerto Rico til USA i 1990. Til glade hesteeiere har veteran Velazquez ridd inn nesten 5,1 milliarder kroner i karrieren. Ellers er det ikke mangel på jockeystjerner i The Saudi International Handicap (hester mellom 90 og 110 i internasjonalt formtall): Joel Rosario, Christophe Soumillon, Mickael Barzalona, Flavien Prat, nevnte John R. Velazquez og selvfølgelig William Buick som holder stålform. Han vant begge løpene han red på Kempton onsdag kveld. Det betyr at han er ubeseiret i England så langt i år med seks av seks. Tar vi med seieren med Rebel's Romance 13 desember, har han vunnet syv på rad på hjemmebane.   

* Samlet premiesum i løpet av to racing-dager i Riyadh: 392 millioner norske kroner.

* William Buick rir i to Gruppe 2-løp på Meydan fredag. Lørdag har han fire ritt på King Abdulaziz Racecourse og Saudi Cups hoveddag. Han sitter på Godolphins Mysterious Night (to strake i år) i 1351 Turf Sprint. I Neom Turf er han makker til japaneren Studley - og i Red Sea Turf Handicap (3000 meter) rir William Big Call, amerikanskfødt og fransktrent. Denne hesten ble treer i Stockholm Cup i fjor etter Espen Hill og Outbox.

* 104 rekordmektige millioner norske kroner venter vinneren av Saudi Cup, hovedløpet lørdag.
Distansen er 1800 meter på dirt. White Abarrio (vinner av Breeders' Cup Classic 2023, Irad Ortizjr.rir) og National Treasure (siste vinner av Pegasus Cup, Flavien Prat rir) er en sterk USA-duo. Men Japans lag med Derma Sotogake (toer i Breeders' i fjor etter White Abarrio) og Lemon Pop som to flaggskip kan også inneholde en vinner.    

 

Løpene vises på Viaplay, se informasjon

Mulig live stream arabisk tale

Saudi Cup på youtube med intervjuer