Niels: - Prøver å få ham klar til Oslo Cup

Skrevet av Tom W. Johannessen,  15.02.2024
Artikkelbilde
VINNERDUO: Square De Luynes og Niels Petersen, duoen har jobbet hardt sammen og vunnet sammen som sammen kan

- Vi prøver å få ham klar til Oslo Cup. Det er det første målet og en siste sjanse. Hvis ikke blir det stopp, sier trener Niels Petersen til ovrevoll.no om Square De Luynes, «Frankel Of The Fjords».

Nå 9-årige Square De Luynes vant løpet i 2019 som 4-åring. Han har 8 seire på beskjedne 13 starter og 4,78 millioner på konto. Siste start: I Dubai City Of Gold (Gruppe 2) den 5. mars 2022 der han ble nummer 11 og ikke i nærheten av den beste utgaven av seg selv. I to starter i 2021 vant han begge; Sveaas-løpet og Stockholm Cup - som han har vunnet tre ganger. Bildet under er fra 2020-utgaven med Pat Cosgrave i salen. 

«Han er ikke liten!»
Willa Synøve Marcussen Schou er treningsrytter på Square De Luynes (Stall Power Girls eier).
- Han er snill, men her er det «mye» hest. Han er ikke liten! Foreløpig er det stille og rolig på grunn av de variable treningsforholdene, sier Willa til ovrevoll.no. Oslo Cup, som kan bli en publikumshit i år, går lørdag 22. juni.

Spennende nykommer hos Annike
Annike Bye Hansen har 15 hester på stallen og Elione Chaves som ny førstejockey. 5-årige Aphelios (Väsby Häst AB eier) er en spennende nykommer på toppstallen. Han kommer fra Michael Appleby i England med sterke meritter; 1-2-1 på de tre siste. William Buick vant på ham i den tredje siste starten. Har vunnet på både all-weather og gress og vil trolig få et formtall på 89 i Skandinavia. – Noe av poenget var at  han rir fredag. han funker på begge underlag. Ingen stor hest, men han er veldig ambisiøs. Går bra på både 1200 og 1400 og kan strekke seg til 1600 meter. Matches for de store sprintløpene, sier Annike til ovrevoll.no. 

William vant to på Kempton onsdag
William Buick vant maiden-løp på både Musical Dancer og Native Approach på Kemptons all-weather-bane onsdag. Charlie Appleby trener begge disse Godolphin-hestene. Førstepremien i begge løpene: 50.000 norske kroner.
Fredag er William tilbake på Meydan der han rir tre; bl.a. First Sight i Lord Glitters Handicap der også Good Fortune fra Søren Jensen starter. William er favoritt i alle tre løpene han rir fredag.
Lørdag har William tre ritt i Doha, hovedstaden i Qatar. Jockeystjernen fra Eiksmarka har nå åtte seire på 12 ritt de siste 14 dagene. 

Sandro De Paiva er på plass i startboksene i fem løp på Meydan fredag.  

Nora rir to torsdag

«Jocketa Noruega», Nora Holm (se skjermdump over fra Vamos a la Hípica/Youtube) er tilbake etter utelukkelse og en kort ferie i Rio. Nora rir to på Hipódromo Chile i kveld; Cazadotez og Aprende A Soñar. Sistnevnte hest vant hun på 30. desember. Distansen i begge Noras løp er 1000 meter; og det er fulle felt; 15 hester.
Nora Hagelund Holm har fem seire i Chile denne vinteren og er tilbake i Norge den 6. mars. Hun fortsetter å ri ut for Neuroth-stallen.

Tilbake i Skandinavia
Alan Wallace, med fortid på Øvrevoll, er på plass hos Nina Lindberg Lensvik, samboer med Preben Søvik, i Malmø. Han, altså Alan, har med seg lærlingen Keelan Baker. – Alan var på plass hos meg mandag for halvannen uke siden, sier Nina som har hatt fine fremganger sammen med Per-Anders Gråberg.
Alan Wallace var en gang lærling hos Charlie Hills i Lambourn. Alan er «a liverpudlian» og stor fotball-fan, men ikke av laget som leder Premier League. 28-åringen er på den blå siden og supporter av Everton som har spilt rekordmange 120 av 124 sesonger i den engelske toppdivisjonen.

* Alan Wallace vant 77 løp på Øvrevoll fra 2016 til om med 2022-sesongen.