Hun er ny administrerende direktør og den første kvinnelige Øvrevoll-lederen siden kong Haakon VII åpnet banen en junidag i 1932. Men Bente, vi bruker fornavnet, er ikke veldig opptatt av verken titler eller kjønn.
Hun er imidlertid er opptatt av mye annet. Ikke minst lagarbeid.
Én måned med Thomas
- Jeg ønsker å få det beste ut av alle. Skape et sterkt team sammen med trenere, jockeyer, hesteeiere og alle på huset her, sier hun med blikket inn i det hun selv kaller «en ny verden». Den møter hun den første måneden i tospann med mannen som takker av; Thomas Gjelsås.
NOEN KOMMER, NOEN GÅR: Bente Rosenberg og Thomas Gjelsås. Foto: Eirik Stenhaug
«Jobb har alltid vært litt mer enn en jobb»
– Jeg har store sko å fylle, men dette er en fin tid å begynne på. Jeg er ydmyk og takknemlig for muligheten jeg har fått. Respekten for Øvrevoll-historien og tradisjonene er stor, understreker Bente.
Hun møter omgivelsene med et smil. Blikket forteller om engasjement og tilstedeværelse.
Rett på sak: Hvilke karakteristikker gir hun seg selv?
Bente Rosenberg smaker noen små sekunder på spørsmålet. Svaret kommer tydelig:
- Jeg er engasjert, målrettet og ydmyk. Og jeg gir meg aldri! Det er «all-in». Jobb har alltid vært litt mer enn en jobb.
Stolt lommedøl
Lommedalen er hjem og hjemme for Øvrevolls nye sjef. Det har det alltid vært.
- Jeg er stolt av å være lommedøl, sier Bente som altså deler oppvekststed med Magnus Carlsen og Aleksander Aamodt Kilde, to etter hvert verdenskjente lommedøler.
Skolegangen tok en ung Bente på Lommedalen Barneskole, Hosletoppen Ungdomsskole og Valler Gymnas som det het den gangen.
En solid bærumstrippel – for å holde oss til heste-terminologien.
Samboer og to sønner
Vi gjør et hopp i tid; i 2003 og 2004 tok hun over Nedre Johnsrud Søndre på odel.
- Men det er ingenting igjen av gården; kun et jorde og to skogparseller. Det er en bonde som forpakter jorda i dag, forteller Bente som har to sønner på 18 og 20 år.
I dag er hun samboer med Christian; storfamilien teller også hans tre barn.
Comeback etter 20 år
Det er symbolikk i årets comeback: Hun har klatret opp på hesteryggen igjen etter 20 års pause. Men nybegynner? Det er hun definitivt ikke. Et litt falmet bilde fra Skollerud gård viser rytter Bente med nevøen Tobias og den pensjonerte galoppøren Lothario. Sistnevnte bronsevinner i Svensk Derby i 1991 med Walter Buick i et løp som ble vunnet av Tao, ridd av ikke ukjente Lester Piggott.
DET VAR EN GANG: Tobias, Bente og Lothario.
«En gang hestejente, alltid hestejente».
Lidenskapen for hest har alltid vært der. «En gang hestejente, alltid hestejente».
- Hest gikk foran alt da jeg vokste opp. Det er noe spesielt med miljøet. Mye av fritiden har jeg tilbrakt på hesteryggen. Jeg tok rideinstruktør-eksamen i England og har jobbet som klubbtrener hjemme i Lommedalen, forteller Bente som har en allsidig yrkesbakgrunn og ikke er ukjent med verden utenfor Norges grenser.
Fra golf til galopp
Her er en kortversjon: Hun kommer fra lederstillinger, bl. a som markedssjef i Norgesgruppen. Og fra 2019 var hun leder i Bærum Golfklubb. Nå er det over på en ny bane, men gresset er stadig grønt rundt henne.
«Søndagen var en kjempeopplevelse»
Bente Rosenberg fester blikket på Øvrevoll (Se Hesteguidens bilde under) og inn i fremtiden med den nye jobben som ståsted:
- Det er klart at sporten har en del utfordringer som alt annet i samfunnet nå. Jeg skal sette meg godt inn i disse utfordringene. Og jobbe hardt for å sette galoppsporten på kartet. Økonomi er selvfølgelig viktig. Uten sunn økonomi og drift vil det stupe. Jeg, og vi, må se på alle mulige inntekstkilder. Og det er viktig å ha en tett dialog med Bærum Kommune og offentlige innstanser. Spillet? Jeg kan ikke mye, men skal bruke tiden godt nå. Søndagen på Øvrevoll var en kjempeopplevelse. Jeg kan jo gjenta at jeg gleder meg stadig mer, sier Bente Rosenberg på vei inn i direktør-jobben på Norges eneste galoppbane.