Heureux tok sin fjerde strake seier

15.09.2009
Artikkelbilde
Heureux

Årets siste tirsdagsløpsdag på Øvrevoll hadde ingen storløp på programmet, men vi fikk allikevel se flere fine prestasjoner. I dagens tredje løp fikk vi gjensyn med den dobbelt klassiske vinneren Entangle i et løp over 1350 meter. Hun møtte sterk motstand av eldre sprintere rett under elitenivå, der i blant formhesten Heureux som sto med tre strake seirer. Etter et sterkt løp var det sist nevnte som knep seg foran 3-årshoppa med et hode. Fernando Diaz red vinneren til Stall Bjerkheim. En storfornøyd Jens Erik Lindstøl trener: - Dette var en hest vi egentlig kjøpte billig på ren spekulasjon og vi ble fortalt at det var en problemhest, men tvert i mot, den har jo vist seg som en gullhest, fortalte han.

Stall Genco Oil’s Concusion tok seg greit av Norsk Rikstotos Rekrutteringsløp godt understøttet av Jan-Erik Neuroth. Trener Wido Neuroth har fin flyt om dagen, og sikret seg likegodt en dobbeltseier da Stall EOS’ Killiney ble andrehest.: - Det er to fine hester, og dobbeltseier er jo alltid moro, konkluderte han.

Concusion

 

Madeleine Haugland sendte Anne’s Birthday rett til tet i Klokkeløpet og der ble paret til mål var passert, to og en halv lengder foran Ifannik Sacc. – Dette var en rask og god hest fortalte Madeleine etter løpet. Stall Borders og Kristin Smith eier vinneren som trenes av Dave Smith: - Det har tatt litt tid i år, nå har hun kommet ned i en handicap hvor hun kan vinne løp, fortalte han om Anne’s Birthday som skal ut i et løp til før hun avslutter karrieren og går over til avlen.

Anne's Birthday

 

Nestfavoritten Caerus vant sin første start i Norge for nesten en måned siden. Nå gjentok han den prestasjonen med Carlos Lopez på ryggen. – Dette er en hest med høyt potensial. Jeg tror han blir enda bedre nå han får litt lenger distanse, fortalte eier og trener Kjell Erik Swartling.

Caerus

 

Cool Match tok seg enkelt av Zambesi Løp over 2300 med championjockey Espen Ski i bøylene. Nordic Stables 3-åring tok sitt livs første seier og trener og oppdretter Cathrine Erichsen var fornøyd med at det endelig løsnet: - Han har vært flink i trening, men ikke skjønt mye i løp. Han er en stor hest som har vært sent utviklet og Espen gjorde en fin løp på ham, uttalte hun.

Cool Match

 

Artistic Light og Kristin Arnkværn var løsningen i V5’s fjerde avdeling. Kristin holdt den fire år gamle hoppa fint fremme i feltet hele veien og på oppløpet var det ingen tvil. Hallvard Soma trener for Stall Askim: - Det ble enkelt, det var litt overpacet fra start og da blir det fort store avstander. Kristin red også et godt løp, fortalte han.

Artistic Light

 

V5-avslutningen ble en tett duell mellom Zavann Zaid og Tequila Heat. 20 meter før mål så det ut til å bli sistnevnte som skulle vinne, men Carlos Lopez på Zavann Zaid gav seg aldri og  paret rakk akkurat frem på streken. Dette var Carlos’ andre seier for dagen og han nærmer seg nå teten i chapionatkampen. Svenske Per Hallqvist trener for HB Vænerstall.

Zavann Zaid

 

CONCLUSION lå på fjerde ned startsiden. Angrep ut på oppløpet og hadde grepet ved overgangen. KILLINEY innledet nest sist. Fulgte stallkameraten i angrep, men kunne ikke utfordre denne. PANNACOTTA var rask ut og ledet til de to Neuroth-hestene passerte. SUMMER PARTY innledet på tredje, tapte en plass på oppløpet.

 

ANNE’S BIRTHDAY stakk rett tilt et. Klarte å holde resten unna og vant lett. IFANNIK SACC innledet midt i feltet, avsluttet fort inne i banen. SPOON innledet på fjerde. Holdt farten fin tog knep tredje. TOTTE lå på tredje fra start. Hadde ikke noe ekstra til slutt.

 

HEUREUX lå på femte ned stallsiden. Holdt seg innvendig på oppløpet og spurtet som en vind da luken kom. ENTANGLE innledet på tredje. Så veldig god ut tidlig på oppløpet, men klarte ikke helt å svare vinneren. MASSENZIO ledet til 400 metersmerket. Kunne ikke følge de to beste men holdt farten bra. BE ALERT lå midt i feltet, spurtet bra til fjerde.

 

CAERUS innledet midt i feltet. Satt inn turboen midt på oppløpet og avgjorde lekende lett. COURT APPROVAL lå på fjerde ned startsiden. Holdt fin fart på oppløpet til klar annen. TSARINA BLUE tok teten fra start. Ble passert tidlig på oppløpet, men holdt farten bra. HUMAN TOUCH innledet på annen. Så farlig ut tidlig på oppløpet, men det holdt ikke inn.

 

COOL MATCH innledet på fjerde. Overtok teten med kilometeren i igjen og holdt inn til en sikker seier. BONNE GENI lå lenge i baktroppen. Avsluttet fort, men var sjanseløs mot vinneren. FENDI avsluttet feltet lenge. Spurtet bra. LADY OAKFIELD var med blant de tre-fire første hele veien, holdt bra med høy vekt.

 

ARTISTIC LIGHT førte i hovedfeltet langt bak rømlingen GREAT GAMBO. Tok innpå denne i siste sving og overtok tidlig på oppløpet. Enkel seier. TALWANDI og FLYING FALK lå midt i feltet hele veien. Spurtet fort, men kunne ikke hente vinneren. MONFALCONE befant seg på femte-sjette. Brukbar avslutning til fjerde.

 

ZAVANN ZAID lå i baktroppen. Spurtet frenetisk og snappet seieren på streken. TEQUILA HEAT innledet på tredje. Overtok midt på oppløpet og så klar ut, men det holdt bare nesten. DELILY spurtet fort etter en forsiktig innledning.  KLEINGELD lå på fjerde stort sett hele veien

 

 

 

 

 

 

.