Gode toåringer gledet

03.09.2009
Artikkelbilde

Torsdagens annet løp ble en løp hvor vi fikk se mange lovende toåringer. Osorios Trial holdt unna for Neuroth-duoen Wellness og Sir Lando, og vi tror dette er hester vi vil få høre mer fra allerede i høst. Trener Rune Haugen var godt fornøyd etter seieren.

Dette er en toåring som jeg fant frem til sammen med Lars Kelp. Var ganske mye slått av gode hester i sin debut i Newmarket, men han så fin ut, og vi fikk ham for en billig penge. Ellers var det gledelig at samarbeidet med Espen Ski fikk en så god start. Nå gleder jeg meg til fortsettelsen, sa en fornøyd trener.

Sesongens fjerde hekkeløp ga en sikker seier til Anchors Away, i trening hos Wido Neuroth. Det er en stund Wido hadde en hest over hekkene, men nå ser det ut til å kunne bli en spennende høst.

Jeg vant Champion Hurdle med Cachaua i 1995 og 1996. Så det hadde vært morsomt å vinne det løpet igjen. Anchors Away er en fin hoppe, som trives bra på tung bane, sa Wido.

En herlig hest, som gjør det hun kan, supplerte Jan-Erik Neuroth, som tok årets første seier over hekkene.

Anchors Away

 

Dubai Samurai gikk et par gode løp for to måneder siden. Siden da har det vært litt problemer, men nå var han tilbake med karrierens første seier.

Deilig å se at det fungerte igjen. Det har ikke vært noe spesielt feil med ham, men nå var det i hver fall slik det skal være, sa en meget glad trener Wera Torgersen.

Dubai Samurai 

 

Power Within You tok en sikker i sin tredje start på Øvrevoll.

Dette var gledelig og temmelig overraskende. Ja, det var faktisk godt over forventet, sa en glad trener Magnus Johansson fra utkanten av Gøteborg.

Power Within You 

 

Nils Petter Bogen får stadig frem gode hester fra Polen. Det siste skuddet på stammen er Ghorio. I den fjerde starten i Skandinavia ble det en sikker seier.

Han har trengt tid og må ha lang distanse. Lennart Hammer-Hansen likte ham godt og rir gjerne Ghorio igjen. Neste start blir for øvrig neste lørdag i Gøteborg, opplyste Bogen.

Ghorio 

 

Det var ikke lett å få med seg alt som skjedde i sjette løp.  Mørket la en demper på det hele, bokstavelig talt. Men Anna Pilroth og Between Friends fant veien til mål og vinnerpaddocken.

Det var litt mørkt, men ikke noe problem å ri, sa Anna. Derimot var det ikke alle tilskuere som fikk den store opplevelsen.

Between Friends

 

Ticmosic lå litt tilbake til å begynne med, men spurtet strålende til seier foran halvbroren Ticmotor.

Det er høsten og sandbanen som er Ticmosics livrett. Nå skal vi starte hver eneste gang det er mulig over 1100 meter på sandbanen, sa en fornøyd trener Eva Sundbye.

Ticmosic 

 

Løpsdagens siste vinner ble Fly Away. 1100 meter på sandbanen er nok en favoritt, for det var også distansen ved karrierens første seier. Nå ble det tallet doblet.

 

 

Vi meldte at V5 kom til å bli vrien. Det var kveldens beste tips, for det var ikke enkelt ellers. En heldig og dyktig spiller sikret seg hele V5-kassa, og det er bare å gratulere.

 

ANCHORS AWAY lot tetduoen springe fra seg i front. Nærmet seg mye i siste sving, og over siste hekk var han à jour. Tok en sikker seier. TROO LIES avventet i baktroppen. Avsluttet meget sterkt til annen. ZIMON og MEXICAN GOLDFISH dro av gårde i noe som nok var litt i skarpeste laget.

 

OSORIOS TRIAL rask av gårde. Holdt seg fremme hele veien. Så en stund slått ut, men fightet helhjertet tilbake til seier. WELLNESS tredje i svingen, tok seg opp på siden av vinneren. Klarte ikke å ta seg forbi på slutten. SIR LANDO avanserte opp på fjerde i svingen. Hadde ikke så mye å sette inn, men kommer ganske sikkert enda sterkere tilbake. Fin debut av LIGHTNING SPITZER, mens BANK OF BURDEN skuffet litt etter å ha vært oppe på annen.

 

DUBAI SAMURAI annen, så også i siste sving. Overtok teten litt inn på oppløpet, hadde ingen problemer med å holde unna. HARMONY HALL innledet rolig, frem på fjerde i siste sving. Avsluttet veldig bra til annen. WINDIANA femte i siste sving, avsluttet fint og knep siste trippel. CHIEF ERIC ikke mer enn det burde være som fjerde. WOOD TOP ledet til oppløpet, hadde da gjort sitt. MONTGOMERY sist det meste av veien.

 

POWER WITHIN YOU i tetsjiktet hele veien. Så slått ut, men hadde spart nok til å ta en sikker seier. BILLSSON et stykke bak. Kom sterkt inne ved railen og ble sikker annen. INDIAN DRIVE femte, så også i svingen. Gikk godt helt til mål og sikker tredje. SOFT PEARL førte an til siste sving, hadde ikke så mye å sette inn. KILDONAN CASTLE femte, så skummel ut i angrep, men det ebbet ut.

 

GHORIO annen, tredje i siste sving. Så ut til å falle litt tilbake, men kom så sterkt igjen og sikret seieren. TOM FIX fremme hele veien, holdt meget godt til annen. VAMP innledet rolig, avsluttet som vanlig bra og knep tredje. EATMYDUST og MONFALCONE fremme, begge ga seg på oppløpet. IN THE FLESH så skummel ut tidlig på oppløpet, hadde ikke så mye å sette inn.

 

Et løp som fortalte at det går mot høst. Mørket skjulte nokså mye, men referent Ola Jakobsen gjorde en fin jobb. BETWEEN FRIENDS lå beskjedent plassert, spurtet strålende til seier. RED FOR DANGER midt i feltet, stakk frem innvendig og så klar ut 200 meter fra mål. Holdt greit til annen. Fin avslutning av ALBINONI til tredje, TOP FUEL og DARK PRIDE førte an til oppløpet, mens betrodde COOL MATCH misset starten.

 

TICMOSIC lenge relativt beskjedent plassert. Avsluttet strålende til sikker seier. TICMOTOR tredje-fjerde, overtok tidlig på oppløpet. Så ut til å gå mot seier, men kunne ikke stå i mot vinneren. ROYAL HILL fremme som annen, tredje i svingen. Holdt farten meget bra til tredje. DIAMONDSANDPEARLS førte til oppløpet, hadde da gjort sitt ytterste. 

 

FLY AWAY med fremme, holdt unna i en tett seiersstrid. RED DRAGON så seiersfarlig ut hele veien, de siste meterne ble litt tunge. UNREAL WONDER på det jevne til siste trippel, mens BIT NOBLE holdt seg fremme til midt på oppløpet.