En skikkelig runner

27.09.2009
Artikkelbilde

For en drøy uke siden, hadde Runner Runner ikke stort mer enn 50 000 kroner på konto. Forrige søndag ble det en lett seier i et halvstort løp i Danmark, og søndag kom gjennombruddet. En klar seier i Breeders Prize Classic, og 421 000 norske kroner kunne bokføres.

Han har utviklet seg veldig mye i høst, og etter den forrige seieren var jeg temmelig sikker på seier. For å si det slik, mye skulle gå galt for at vi ikke skulle vinne, sa seiersjockey Mark Larsen.

Trener Helle Christensen red en del løp for noen år siden, men satser nå kun på treneryrket.

Dette må nok sies å være min største triumf i karrieren. Jeg var kanskje ikke like sikker som Mark, men hadde jo et sterkt håp. Nå setter vi ham på landet for å ha en pigg hest neste år, sa en svært glad Helle Christensen etter at Breeders-dagens mest verdifulle løp var i havn.

 

 

I Breeders Prize Sprint ble det en meget sikker seier til The One and Only. Vinneren av Skandinavisk Mesterskap hadde gått litt svakere de siste to startene, men nå var det ingen tvil. De danske utfordrerne Valley’s Pride og Keep on Flying nærmet seg, men utgjorde aldri noen trussel.

 

Arnfinn Lund hadde ikke vunnet kriteriet på Øvrevoll siden Heavy Loaded vant i 1997. Nå viste han frem en ny superhoppe i Symbol of Arch, som holdt unna for likeledes meget gode Giant Sandman.

Dette satte jeg stor pris på. Det er en toåring i flott utvikling, som vi nå pakker inn for vinteren. Bare vent til neste år, dette er noe aldeles ekstra, kommenterte en meget fornøyd trener.

 

 

De gamle er eldst, het er det. Det gjelder så absolutt på Øvrevoll, hvor Arnfinn Lund tok sin tredje seier i løpet av V4, da topphoppa Entangle tok en klar seier i Semb Hovedgård Hoppeløp.

Hun fikk ta det med ro til ut på oppløpet, da syntes jeg det var på tide at hun fikk jobbe litt, sa Pascolina Pinto, fornøyd jockey.

Nå fikk hun vist litt av hvor god hun er. Nå starter vi på Täby om to uker, så er det slutt for i år, la Arnfinn Lund til.

 

 

Buckham var løpsdagens største favoritt, og han gjorde sin plikt i Auksjonsløpet. Aries gikk bra og bød på motstand, men det ble til slutt meget sikkert for favoritten. 

En glede å få ri så gode unghester, sa Lennart Hammer-Hansen, som vant begge toårsløpene.

En drøm å holde på med. Trodde ikke han skulle bli så god i år, men intet er mer moro enn det. Vi går kanskje til Breeders i Sverige, antydet en fornøyd trener Cathrine Erichsen.

 

Champion Hurdle er vårt største hekkeløp. Barros Jarpa vant på Derbydagen og klarte å vinne også nå. En herlig duell mellom Josephine Kelly og Henrik Engblom endte med at Josephine klarte å vinne etter et sterkt ritt. Det er nå kun Tobias Hellgren som har mulighet til å komme à jour med Josephine i kampen om championatet over hinder på Øvrevoll.

 

 

De øvrige løpene ga fine seire til Match Point, Ifannik Sacc, Chopard og Mexican Goldfish. Været var på arrangørenes side, og det ble en flott løpsdag.

 

THE ONE AND ONLY tidlig til tet. Dro av gårde til en meget sikker seier. VALLEY’S PRIDE klarte ikke å henge med og fikk langt frem. Spurtet klart godkjent til sikker annen. KEEP ON FLYING avsluttet også fint og knep tredje foran SHEIKA. CATCHING THE STORM var med til oppløpet, men hadde gjort sitt beste. SOLAN holdt fint til de siste pengene.

 

SYMBOL OF ARCH tidlig i front. Holdt unna for flere harde angrep og vant knepent, men sikkert. GIANT SANDMAN også helt fremme, kjempet helhjertet til klar annen. DOMINANT FELLOW fint med som fjerde, galopperte litt ”grønt”, men holdt stilen bra til tredje. Fin avslutning av CONCUSION, som nok vil ha fordel av lenger løp. BANK OF BURDEN med til oppløpet, holdt bra til femte.

 

MATCH POINT sen ut av boksene. Kom med en voldsom spurt og nådde frem til seier. DESERT RALLY frem midt på oppløpet. Så ut til å holde unna, men klarte ikke stå i mot vinneren. ROYAL HILL tidlig fremme, på ny klarte han å sikre en trippelplass. AXE og COSTUMIER dominerte til å begynne med, begge måtte gi seg på slutten.

 

 

ENTANGLE fint plassert bak lederne til ut på oppløpet. Satte fart og avgjorde til enkel seier på noen få galoppslag. NOVASKY i baktroppen lenge. Spurtet fint til annen, men kunne aldri true vinneren. GRAFITTI kom fint frem midt på oppløpet. Spurtet fint til tredje, endelig begynner det å løsne på stallen. GOOD GIRL tet, holdt bra til fjerde. Positivt av KILCOONA, som sikret de siste pengene.

 

BUCKHAM med fremme hele veien. Svarte med en gang han ble spurt om litt ekstra, vant enkelt. ARIES med fremme, yppet seg litt, men kunne ikke rå på vinneren. Dog meget positiv annen. HIGH DESIRE avsluttet bra og tok greit siste trippel. SHERLOCK falt på bortre langside, både hest og jockey klarte seg godt.

 

IFANNIK SACC fremme hele veien. Svarte opp angrepene til knepen seier. FENDI lenger bak i feltet. Spurtet fort langt ute i banen og hadde så nær nådd frem. BILLSSON sist til oppløpet. Prøvde seg innvendig, ikke langt unna å lykkes. QUINTA DO LAGO førte en god stund sammen med vinneren, kunne ikke forsvare seg helt inn.

 

 

RUNNER RUNNER i tetpar. Tok over ut på oppløpet og vant meget sikkert. Imponerende. EL MIRACLE sammen med vinneren. Kunne ikke matche denne, men holdt sikkert unna i kampen om annen. WORKING CLASS HERO tredje, så også i mål. Endringene var relativt få underveis, de beste var bare best.

 

CHOPARD tidlig fremme. Holdt unna i en tett kamp med AYLAR, som gikk livsbeste fra ytterspor. UNREAL WONDER ok fremme, avsluttet greit til tredje. NOTFORLOVEORMONEY og ANNE’S BIRTHDAY i tet til veien, hadde da gjort sitt.

 

 

BARROS JARPA rolig innledning, frem til tet før siste sving. I en herlig duell trakk han det lengste strået. OMOTO SANDO kom også frem før siste sving. Kjempet hardt md vinneren, måtte gi seg. ZIMON avventende, holdt distansen godt nok til å klare tredje. ANCHORS AWAY satte farge på løpet, ga seg på oppløpet.

 

MEXICAN GOLDFISH tet hele veien, var i egen klasse. ROMUND innledet rolig, avsluttet meget bra til annen. CUNAMI innledet også pent, hadde krefter nok til å klare en trippelplass. MONFALCONE og GHORIO fint med underveis, begge hadde gjort sitt på oppløpet.