Touch of Hawk til topps

14.09.2009
Artikkelbilde

Det ble Wido Neuroth, men ikke Appel au Maitre som gikk til topps i Stockholm Cup på Täby søndag. I stedet gjorde treårige Touch of Hawk et kjempeløp og vant foran engelske Munsef og Appel au Maitre. Til stor glede for eierne i Stall E og F red Lennart Hammer-Hansen et perfekt løp, og seieren var verdt 600 000 svenske kroner. Tre uker etter at Touch of Hawk vant Norsk Derby, ble det altså en imponerende triumf mot den eldre eliten. Jim Crowley på ryggen av Munsef var etter vår oppfatning i ivrigste laget med pisken, men fikk beholde annenplassen.

Se bilder fra Stefan Uppstrøm på linken over til høyre.

 

Flere bilder finner du her

 

Touch of Hawk er en reell hest, som har utviklet seg mye de siste månedene. Det var sterkt å slå så gode hester, og jeg tror vi skal få mye glede av ham fremover. Derimot er nok kanskje ikke Appel au Maitre i sin aller beste form. Det blir ingen start i Prix de l’Arc for ham, vi får finne en annen passende oppgave, oppsummerte trener Wido Neuroth.

 

Dramatikk

 

En av de aller sterkeste prestasjonene på den flotte Cup-søndagen, fikk vi i Amacitaløpning. Der vant storfavoritten Alyshakeys (Wido Neuroth/Fredrik Johansson) i stor stil. Wido Neuroths topphoppe, som vant med 13 lengder på den norske Derbydagen, var nesten like overlegen nå. Stall Trick or Treat eier hesten som så langt er den toåringen i Skandinavia vi er blitt mest imponert over. Dessverre inneholdt også løpet en kjedelig incident. Lund-hoppa Symbol of Arch var soleklar annen (syv lengder foran tredjehesten), men ble disket fordi Pascolina Pinto veide inn for sent. Hun følte at Fredrik Johansson hadde vært for snau og oppsøkte Voldgiftsretten før hun veide inn. Dermed ble det en lei disk for Symbol of Arch.

Det var imidlertid ikke slutt med det. Theatrical Award (Marianne Tveter/Carlos Lopez) så ut som en klink vinner ut på oppløpet i Coolmore Matchmaker Stakes, men ble speedet ned av gode Novasky. Annenplassen fikk ikke kretsen rundt Theatrical Award beholde. Hun ble disket for sjenering, og annenplassen gikk i stedet til Neuroths Distant Star (Fredrik Johansson).

I det store sprintløpet var det jevnt og tett. Favoritten Calrissian gikk i en trang luke, men klarte å vinne og fikk beholde seieren. Hansinger (Cathrine Erichsen/Lennart Hammer-Hansen) spurtet strålende til tredje

Løpsdagen åpnet med hekkeløpet H M Drottningens Pris. Her ble det seier til Arnfinn Lund-trente Omoto Sando, sterkt ridd av Jason McKeown. Samme jockey vant for øvrig steeplechaset med General Ledger, som eies av norske Morten Buskop, som har flyttet til Danmark. Nils Petter Gill eier Omoto Sando.

 

 

Øvrige norske triumfer

 

Også på andre baner i Sverige har det gått bra med norske hester den siste uka. Vi har allerede nevnt den fine dobbeltseieren i Rosengårdsløpning, hvor Our Decision vant foran Buen Rumbero forrige tirsdag. Torsdag vant Cajun Star (Marit Nygård/Josephine Chini) på Täby i siste V4-avdeling til 22.63 i odds.

Lørdag ble det seier i Gøteborg til toårige Silmaris (Wido Neuroth/Jan-Erik Neuroth) foran Caliente (Eva Sundbye/Per-Anders Gråberg), mens Hakuna Matata (Are Hyldmo/Manuel Martinez) ble fjerde. I V5-1 gikk seieren til Milliondollarbaby (Hallvard Soma/Fernando Diaz), mens Ghorio (Nils Petter Bogen/Gråberg) ble fjerde. I trioloppet ble Desert Rally (Merete Rønås/Dina Danekilde) annen, knapt slått av Royal Highness. Windiana (Neuroth/Neuroth) ble tredje i et løp som ble vunnet av Diamond Royal.