Storløp på stripe

22.09.2009
Artikkelbilde
Runner Runner. Foto Burt Seeger

Storløpene avløser hverandre på Øvrevoll søndag. Mest penger å kjempe om er det i de to Breeders-løpene Sprint og Classic, med sistnevnte som det aller gjeveste. I fjor ble det seier til Derbyvinneren Theatrical Award, i år kan vi ikke by på noen Derbyvinner. Men et fint løp har vi likevel fått i kamp om 421 000 norske kroner.

Søren Jensen og Tommy Gustafsson har begge gjort det skarpt i Breeders, og begge er representert også i år. Men vi har aller mest tro på Runner Runner, i trening hos Helle Christensen. Søndag vant han i stor stil på Klampenborg, hvor Woodstar (fjerde i Svensk Derby) ble slått. Runner Runner er nå også kjent med Øvrevoll, og det er et pluss. Det er imidlertid solid motstand, så det blir helt sikkert tøft.

Tattersalls Norsk Kriterium har i år samlet et flott felt, og det er langt fra umulig at mange av de hestene som vil dominere den klassiske årgangen neste år, er til start i årets kriterium. Wido Neuroth har vunnet løpet fem ganger siden 2000 og mønstrer en sterk trio denne gang. Sir Lando kan mer enn vist i debuten, men det savnes ikke motstand. Den flotte hoppa Symbol of Arch har imponert, og Fredrik Reuterskiold tar ikke med seg Dominant Fellow for å løpe om vekslepenger. Sist var han knallgod, men første gang på gress og på reise er selvsagt alltid et uromoment.

Våre beste hopper får selvsagt også sitt løp på en slik dag. De ni siste gangene er dette løpet vunnet fem ganger av Arnfinn Lund og fire ganger av Wido Neuroth! Ingen andre trenere har vunnet løpet siden 1999, det kan vi kalle dominans. De to trenerne har med tre hester hver i år, og går det som vi tror på, blir det 6-4 til Arnfinn etter dette løpet. Årets vinner av 1000 Guineas og Norsk Oaks, Entangle, skal slå gode eldre hester, men vi tror hun løser oppgaven.

I ”gamle dager” var denne søndagen den store hinderdagen i løpet av sesongen. Gledelig derfor at løpsdagen avsluttes med to fine hekkeløp. Champion Hurdle har kun seks hester til start, men det kommer likevel til å bli severdig. Barros Jarpa har tre strake, og dyktige Josephine Kelly kan med seier legge grunnlaget for et flott championat blant hinderrytterne.

Vi ønsker alle vel møtt til en kjempeflott løpsdag på vårt vakre anlegg. Sportslig er det bare Derbydagen som slår denne dagen, og vi gleder oss allerede.