Gode milere på sandbanen

20.09.2009
Artikkelbilde

Torsdag er det en typisk mellomdag på Øvrevoll. Kommende søndag er det en rekke storløp, og vi påstår at den dagen sportslig er den nest beste løpsdagen i løpet av sesongen. Vi gleder oss allerede, og vi minner også om åringsauksjonen lørdag. Kanskje er en ny Funny Legend eller Theatrical Award blant de åringene som skal under hammeren?

Den store interessen torsdag knytter seg til V5-1, et herlig mileløp på sandbanen. Northern Pal og Suffolk County har vist klart mest på det underlaget og bør således regnes nå. Massenzio årsdebuterte med en enkel seier på 1600 meter dirt, og Quint Essentials vant fem løp i 2007, alle på torsdagens underlag. Tar vi så med at Rapponghi i fjor høst satte en strålende banerekord på 1600 meter, forstår vi at her er det mange som vil ha et ord med i laget. Er banen rask, tror vi kanskje at det vil bli løpt helt ned mot banerekorden.

To tredeler av sesongen er nå avviklet. Med 12 løpsdager igjen, ønsker vi å ta en titt på de forskjellige championatene. Vi oppdaterer utover høsten de kategoriene hvor det er snakk om en reell kamp.

Blant jockeyene tror vi først og fremst på en kamp mellom Espen Ski og Carlos Lopez. Fredrik Johansson kommer til å tilbringe høstmånedene i Hellas, og han kommer derfor ikke til å henge med i striden. De øvrige er så vidt klart bak, at vi tviler på om de vil blande seg inn i toppen.

Amatørrytterne har to navn som skiller seg ut. Anna Pilroth har hatt en flott sesong, men også Kristin Arnkværn imponerer på hesteryggen. Anna er klar favoritt til å gjenta tittelen fra i fjor, men enn så lenge holder vi døren litt på gløtt for Kristin.

Wido Neuroth blir soleklar champion blant trenerne. Kanskje kan han nå fire millioner bare på Øvrevoll, i så fall et fenomenalt tall. Ellers er vi imponert over Marianne Tveter på fjerdeplass og med god mulighet til å nå millionen.

Den tetteste striden står om amatørtrener-championatet. Charlotte Sjøgren leder, men her er det lite som skiller. Dog er det ganske sikkert av tittelen går til Sverige.

Titlene på hindersiden drøyer vi til etter kommende søndag. Vi nevner i denne omgang kun at Josephine Kelly har muligheten til å bli champion over hinder. I så fall første gang en kvinnelig jockey klarer den bragden så vidt vi kan forstå.

 

Spillerne møter nok en gang på tøffe utfordringer. V5 er langt fra enkel å løse, men opp mot sekssifret, som det har vært et par ganger i september, det tror vi kanskje ikke det blir denne gangen. Lykke til på årets nest siste torsdag.

 

Blandet norsk

Fem norske hester stilte til start på Klampenborg søndag. Det ble ingen stor suksess for de norske farger, men et par fine premier. Niels Petersen hadde duoen Harmony Hall og Madame If med, begge ridd av Lennart Hammer-Hansen. Harmony Hall ble nummer to etter en meget sterk spurt, mens Madame If ble tredje bak gode Runner Runner og Woodstar. Wido Neuroth hadde Ionius (Jan-Erik Neuroth) til start i kriteriet, men han klarte ikke å hevde seg. Seieren gikk i stedet til debutanten Uhadada (Søren Jensen/Nikolaj Stott).

 

Den siste norske som startet var The Pirate (Eva Sundbye/Jan-Erik Neuroth). I Royal Grand Prix møtte han mange gode hester, og det stemte ikke for The Pirate. Good Girl (Hanne Bechmann/Manuel Santos) prøvde å stjele løpet og lyktes med det. Morten Buskop er deleier i vinneren.

 

http://www.galopbane.dk/