Hyggelig høstkveld

31.08.2009
Artikkelbilde

Den fantastiske Derbydagen er historie. Nå skriver vi september, og det går unektelig mot høst. Kveldene blir fort mørkere, og når kveldens siste gressløp sendes av gårde kl 20.15, kan det være ganske dunkelt. Vi får håpe at værgudene gir litt ekstra lys.

På den sportslige fronten har vi flere fine oppgjør. Et spennende hekkeløp lyser alltid opp, og vi tror at flere av toåringene i annet løp holder meget god klasse. V5-finalen, en rask på sprint på sandbanen, blir også artig å følge.

Spillemessig ser det meget krevende ut. Vi lurte litt på å prøve oss med en friskus i form av Montgomery, men etter en prat med Are Hyldmo, følte vi at det ble raskt avlyst.

Han har ikke startet siden Norsk Derby i fjor, og det har vært mye plunder. Kapasiteten er høy, men han trenger nok temmelig sikkert løpet. Dessuten er jeg i tvil om han står den lange distansen, tror nok at han i utgangspunktet er best på milerdistanse. Etter treningsarbeidet tror jeg i grunnen mer på Wood Top. Han viser mye bra i trening, men liker ikke tung bane. Så hvis banen er på den gode siden, har jeg god tro på ham, beretter Are.

 For den som mener å ha sett navnet Montgomery i programmet nylig, er det helt riktig. Hyldmos hest er en tyskoppdrettet 4-åring, mens det står en svenskoppdrettet hest med samme navn hos Bent Olsen i Danmark.

Jakten på en banker var svært vrien. Etter mye frem og tilbake endte vi opp med Soft Pearl. Her har hun et løp hvor det er muligheter for å kunne dirigere i et passe tempo. Formen er fin, men det har nok vært sikrere kort. I det hele tatt er det svært mye som tyder på at det vil bli en krevende V5 å løse, og vi tror på en stor utbetaling.