Fine penger til norsk oppdrett

07.09.2009
Artikkelbilde

Norsk oppdrett hevder seg bra mot importene. Det er nok å nevne prestasjonene de siste årene til Funny Legend og Theatrical Award. De to har tatt opp kampen not de aller beste og slått dem ved flere anledninger.

Torsdag er det muligheten for våre beste unghester til å tjene en pen slant. Norsk Rikstotos Oppdrettsløp for toåringene har 100 000 kroner i førstepremie, og trolig blir Buckham favoritt.

En flott seier i debuten ble fulgt opp av annen i Skandinavisk Mesterskap bak fantomet Alyshakeys. Cathrine Erichsen vant løpet for fire år siden med Goodrun og har godt håp om en ny seier.

Sherlock kan være den nærmeste til å løse gåten. Familien Nagell-Erichsen hadde både faren Royal Experiment og moren Shaisa, så her er det en avstamning som forplikter.

De treårige kjemper om 85 000 i Norsk Rikstoto Grand Prix. Dette kan være et litt lurt løp, for ingen av årets storløpsvinnere har vunnet som favoritt. Handsome Broker tok Forsommerløpet etter å ha spurtet forbi Catching the Storm, mens Fighting Spirit overrasket mange i Lyches Minneløp. Sheika tok seg av Norsk Rikstotos 3-årsløp, og alle de tre vinnerne ga over ti i vinnerodds. Working Class Hero var ikke en like stor overraskelse i Fearnleyløpet, men dog ikke favoritt. Skulle imidlertid Working Class Hero gå like bra torsdag som i Fearnleyløpet, er det temmelig sikkert vinneren. Men som sagt, det er mange som vil kjempe om den største potten.

Med så mange løp forbeholdt de norskoppdrettede, blir det ofte pene pengepremier inn på konto for de nevnte hester. Lørdag om drøyt to uker er det auksjon med mange spennende objekter under hammeren. De som søker en hest med gode muligheter for inntjening, bør derfor kjenne sin besøkelsestid.

V5 sist ga ”kassa”, og vi har ikke noen tro på småpenger denne gang heller. Fristende for storspillerne, men kanskje synes en del av dem med litt mindre lommebok at det er i vanskeligste laget. Vi har ikke fasiten, men det er nok verdt en diskusjon hvordan konseptet skal settes sammen.

Sportslig sett er det i tillegg til de løpene som er nevnt over disse linjer, spennende å se V5-2. Her er det hester helt oppunder eliten som møtes, og vi tror på et spennende og interessant oppgjør.