Årets siste torsdag

27.09.2009
Artikkelbilde

Torsdag er det siste gang i 2009 at den mest brukte ukedagen på Øvrevoll inneholder galopp. Fra og med neste uke er det fredag ettermiddag som gjelder, frem til tre uker før jul (4. desember)alle dagene starter vi kl 15.00. Et lite forbehold kan det være lurt å ta, for det hender at kong Vinter ønsker å ha et ord med i laget.

Sist torsdag var det fint vær, likevel kjente vi godt det typiske høstdraget i luften mot slutten av kvelden. Med 12 uker igjen til julaften er det vel ikke stort annet å vente.

At hester tar to eller tre strake seire på høsten, er intet uvanlig fenomen. Torsdag klarte to av vinnerne, Cool Match og Artistic Light, å ta sin andre strake før de fikk tillegg for den første seieren. Torsdag er det Enmore og Prime Attraction som kan gjøre det samme. I tillegg har Onkel Blaa og Ticmosic seier i siste start, men de har fått tillegg for siste seier.

Niels Petersen har hatt en sesong fylt av problemer, men nå ser det ut til å løsne. Tre seire samt annen-, tredje- og fjerdeplass på torsdag var bra, og løsner det først for noen, følger gjerne andre med.

Godt at det endelig løsner litt. Nå satser vi på at det blir en god høst.

Hvordan vurderer du sjansene torsdag?

-       Patalavaka har ventet på sand og høst. Er nå så langt ned i formtall, at det bør bli brukbart.

-       Grey’s Anatomy var god, men måtte dessverre strykes på Derbydagen. Sjanse i et jevnt felt.

-       Until June var positiv sist. Tror bare det er en fordel med lenger løp.

-       Bien Dicho ble det feil for på Täby. Er nok hakket bedre i Sverige, og vi starter trolig der igjen om ikke lenge.

-       Enmore fikk endelig klaff sist. Synes dette løpet ser bra ut, god sjanse.

-       Mind the Gap avsluttet bra sist. Vi prøver lenger distanse, tror det kan være positivt.

-       Prime Attraction var god på torsdag. Har god tro på ham fremover. Møter litt tøffere lag, men står på den annen side med en fin vekt. Bør ha en god sjanse.