Artig med Artie

30.10.2009
Artikkelbilde

Artie Bucco sto uten seier i 2009 tross flere sterke løp. Fredag var det duket for triumf.

Jeg hadde litt mer tro på Artie Bucco enn mine to andre i dette løpet. Han er nok et lite hakk bedre på denne distansen enn stayerløp for øyeblikket. I tillegg fikk han et fint løp av Gråberg, konstaterte trener Niels Petersen.

Samme trener tok seg også av toårsløpet. Det ble et lett bytte for lovende Salsero Soy.

Jeg er glad for at vi ga ham et nokså enkelt løp på Øvrevoll. Salsero Soy er fortsatt ganske grønn, så nå pakker vi ham inn. Har tro på at det blir en spennende treåring neste sesong, antydet Niels.

 

Bonne Geni vant amatørløpet etter et godt ritt av Kjetil Kjær.

Veldig morsomt at Kjetil har så fint tak på ham. De vant sammen i Gøteborg, og nå tok de karrierens andre seier for Bonne Geni. Moro for en hest som har brukt litt tid på å finne ut av hva det dreier seg om, sa trener Cathrine Witsø Slettemark.

 

Speed Dancer slo storfavoritten Mind the Gap. Trener Annike Bye Nunez var godt fornøyd.

Hun går stadig bedre. Skal ut igjen allerede neste fredag, men da er det sprint. Det kan kanskje være litt i korteste laget, men vi får nå se, sa trener Annike Bye Nunez.

 

Pilgrim har eierne ventet lenge på. Endelig lyktes alt, og det ble en suveren seier.

Sist var det for kort, og etter mye trøbbel i sommer ser det nå endelig ut til å løsne. Vi får se om det blir en start til før vi tar vinterferie, sa trener Roy Arne Kvisla.

 

Delily har gått mange fine løp uten å lykkes å vinne. Nå var det klart for den første seieren.

Hun har slitt litt med tett hals. Torsdag gikk hun imidlertid en flott jobb, som gjorde meg optimistisk. Vi kommer til å starte når sjansen byr seg fremover, sa en fornøyd trener Hanne Rådstoga.

Helt sprøtt. Har aldri vunnet proffløp, og så blir det plutselig to på rad. Madeleine Haugland var nesten målløs etter å ha vunnet begge DD-løpene med Delily og Ticmotor.

Utrolig gøy å få ri en så god hest som Ticmotor. Han bare gikk unna hele veien, og det ble en ganske grei seier, sa Madeleine.

 

SALSERO SOY tredje. Brukte litt tid på å komme skikkelig i gang, men da han fikk tak i lederne, var det ingen problemer. PANNACOTTA tet. Gikk bra helt til mål og sikker annen. RECESSION RACER annen, med på tredje. Holdt stilen fint. AZZAH fjerde hele veien.

 

BONNE GENI femte, frem og overtok før siste sving. Så en stund slått ut, men kom tilbake og fightet seg til en fin seier. KAMRUSEPAS SACC helt fremme. Virket også å måtte gi seg midt på oppløpet, men kom flott igjen innvendig. Bra avslutning til tredje av REACHING NIRVANA. IFANNIK SACC fulgte med fremme til oppløpet, hadde da gjort sitt beste.

 

ARTIE BUCCO femte, avanserte gjennom siste sving. Fikk overtaket ut på oppløpet og holdt sikkert unna. TUMACO tet, holdt seg foran til oppløpet. Gikk meget bra helt til mål og sikker annen. QUINT ESSENTIALS tredje, opp på annen. Holdt farten godt til tredje. FRICOTEIRO fremme til oppløpet, hadde da gjort sitt ytterste.

 

SPEED DANCER tok det pent innledningsvis. Satte inn støtet tidlig på oppløpet og vant enkelt. MIND THE GAP tok, men fikk press. Ledet til midt på oppløpet, måtte nøye seg med annen. TAHAYAB fjerde, holdt greit til tredje. Bra avslutning av CAJUN STAR, mens GREAT GAMBO ga seg fra front.

 

PILGRIM tidlig til tet. Stakk unna til lett seier. VLADMIRA femte, avanserte fint fremover. Sikker annen. GUCCI PINO femte. Avanserte ut mot oppløpet og så skummel ut. Holdt greit til tredje. WOOD TOP med til oppløpet, ga seg.

 

DELILY frem som annen. Holdt fart og stil så bra at det ble en klar seier. AYLAR raskt fremme, nok et fint løp til annen. KING veldig rask fra ytterspor. Holdt seg fremme og klarte tredje. Bakfra skjedde det lite.

 

TICMOTOR fint med fremme hele veien. Koblet grepet ved veien og vant sikkert. WOOD HILL tet. Holdt bra og klarte annen på det. PARTHE CELEBRE ikke blant de raskeste av gårde. Avsluttet fint til siste trippel. WANNABEAWARDED godt gående til 100 meter gjensto, ga seg noe.

 

*