Ticmosic på topp

01.10.2009
Artikkelbilde

Torsdagens beste vinner var Ticmosic. Som i seieren i forrige start var varemerket en flott spurt. Tidligere har det vært full fres fra start, nå virker det som om taktikken med å ha litt spart til slutt har brakt suksess.

1100 meter på sandbanen er tingen. Vi kommer nå til å starte neste søndag på Täby i en 1200 meter, deretter løper vi nok så ofte det er en anledning, inkludert en supersprint på slutten, sa en fornøyd trener Eva Sundbye. Kristin Arnkværn red et fint løp og utliknet differansen til Anne Pilroth

 

Amatørene red det tredje løpet i en serie på fem i kampen om den attraktive klokka. Acafan avsluttet som vanlig sterkt, og Anna Pilroth kunne plusse på med en ny seier. Anna har nå dusinet fullt og leder med tre seire på Kristin Arnkværn.

Acafan er sprek til å være 13 år gammel. For ett år siden trodde jeg han skulle bli pensjonist, men så lenge han holder stilen og er så trivelig på stallen, skal man aldri si aldri. Må også skryte av Anna Pilroth. Håper mange av de nye ser på henne i løpene. Det er en del å lære der, sa trener Lennart Jarven.

 

The Shadow var lynrask og tok mange seire på 1100 meter på høsten for noen år siden. Nå ble det endelig en seier igjen, selv om det var så vidt båten bar.

Det har vært mye rot med blant annet et par operasjoner, og han er også kastrert. Håper vi kan få en hyggelig høst med ham, sa trener og eier Gro Helen Thonander.

 

 

Etter fire annenplasser før i år, ble det endelig seier til Chief Eric. Distansen var nok litt kort, men motstanden ikke verre enn at han fikk besøke vinnerpaddocken.

Det var helt klart på tide. Honnør til Jan-Erik Neuroth, som jobbet iherdig. Chief Eric har gått flere gode løp i år, men det er nå liksom litt ekstra stas med seier, oppsummerte trener Cathrine Erichsen.

 

Until June var annen forrige torsdag, nå ble det karrierens første seier. Etter en sterk spurt, nådde hun igjen lenge ledende Soft Pearl.

Det begynner å likne noe. Virker å like seg nå som det begynner å bli litt høstlig i været. Vi kommer til å starte så ofte som mulig fremover, fortalte trener Niels Petersen.

 

 

William Hepburn tok sin første seier etter en spennende finish.

Han er ærlig, og jeg tror det kan være enda litt mer på gang, sa trener Annike Bye Nunez.

 

Prime Attraction gjentok seieren fra forrige torsdag. Dermed ble Niels Petersen kveldens eneste dobbeltvinner. Fem seire på de siste to løpsdagene forteller at formen er klart stigende.

 

ACAFAN avventet i baktroppen. Nærmet seg de fremste gjennom siste sving og avgjorde greit siste 100. REACHING NIRVANA tredje, fjerde i siste sving. Kom fint tilbake og tok en sikker annen. TOTTE til tet. Holdt farten så vidt greit at det holdt til tredje. DESDEMONA annen, hadde gjort sitt på oppløpet.

 

THE SHADOW raskt fremme i front. Fikk en stor ledelse og så klar ut. Det skrumpet imidlertid mye inn, men målstreken reddet ham. ZAVANN ZAID et stykke bak. Kom også denne gang med en sterk spurt, men nå ble det bare annen. WANNABEAWARDED fulgte vinneren lenge. Kom litt tilbake da denne stoppet, men måtte nøye seg med tredje. GREY’S ANATOMY fremme til oppløpet, ga seg litt.

 

CHIEF ERIC med fremme utvendig for lederne. Koblet grepet 100 meter før mål. PARTHE CELEBRE også fremme, ga vinneren en kamp uten å klare å komme forbi. GOLDEN POOL nærmest tettrioen, avsluttet greit til tredje. HUMAN TOUCH innvendig i tet. Skuffet ved å ikke klare en trippel.

 

UNTIL JUNE midt i feltet. Tok opp jakten ut på oppløpet, nådde igjen rømlingen 100 meter før mål. SOFT PEARL dro av gårde i front. Hadde mange lengder ut på oppløpet, holdt greit til annen. FLYING FALK sen ut av boksene. Dannet baktropp lenge, men avsluttet meget bra til tredje. HEAD ABOVE CLOUDS og LADY OAKFIELD nærmest lederen en god stund, begge hadde gjort sitt på oppløpet.

 

TICMOSIC tok det som sist relativt pent fra start. Spurtet på ny strålende til sikker seier. LIGHT THE FIRE tet, holdt farten meget bra til annen. ROYAL MISWAKI som vanlig treg av gårde. Spurtet fortest av alle til tredje. TICMOTOR tet, stoppet denne gang ved veien.

 

WILLIAM HEPBURN avventet til midt på oppløpet. Spurtet meget bra til sikker seier. TAHAYAB tredje, overtok for en kort stund før vinneren kom. ENMORE fjerde, gikk i nærkamp med de to fremste, måtte nøye seg med tredje. BEAUCHAMP UNITED og RED DRAGON førte an til oppløpet, men det hadde nok gått litt for fort.

 

PRIME ATTRACTION med fremme hele veien. Holdt til seier i en tett og spennende finish. PICTURE PERFECT femte, avanserte frem til teten. Kjempet helhjertet uten å kunne ta seg forbi. Fin avslutning innvendig av LUCKY LUCIONI, mens TIMTAYA holdt til 100 meter fra mål.