Touch of Class

16.10.2009
Artikkelbilde

Mer overlegen enn Touch of Hawk var i Norsk St Leger på Øvrevoll fredag, er det vrient å tenke seg. Helt uten motstand dro han fra de øvrige i løpet av noen få galoppslag. De ti lengdene han vant med, kunne ha vært det dobbelte, uten at det var noe poeng.

Det er litt av en sesong Touch of Hawk har hatt i år. Seirene i Norsk Derby, Stockholm Cup og Norsk St Leger er en historisk trippel. I tillegg ble han toer i Norsk 2000 Guineas og tredje i Svensk Derby.

Likevel har jeg håp om at han kan bli bedre som 4- og 5-åring.

Faren Hawk Wing har vanligvis avkom som blir bedre etter hvert, så det er klart dette blir spennende, mente trener Wido Neuroth.

Han var like god som han var i Stockholm Cup. Morsomt å få lov til å sitte på en slik hest, sa jockey Lennart Hammer-Hansen, som har hatt en strålende sesong i år.

 Steves Champ

Ni år gamle Steve’s Champ har gått mange gode løp i år, men ventet til fredag med å ta årets første seier.

Godt at han fikk vinne et løp før sesongen var omme. Vi sikter litt mot et Listed-løp i England. Han har startet i åtte land for meg, så han er i hvert fall ikke ukjent med å reise, sa en fornøyd trener Rune Haugen.

Golden Pool 

Golden Pool var totalt overlegen i maidenløpet. Stallkameraten Tahayab sørget for at Cathrine Witsø Slettemark kunne bokføre en dobbeltseier.

Morsom start på dagen. Golden Pool var så flink, at det gir håp for fremtiden, mente Cathrine.

Wannabeawarded 

Wannabeawarded er i flott form, og årets tredje seier mot gode sprintere ble notert.

Vi brukte litt tid på å finne ut at sprint var melodien. Hun kommer ut igjen neste fredag, og vi har håpet da også, sa trener Hallvard Soma. For øvrig fikk vi se et nytt godt ritt av Kristin Arnkværn, som nok har tenkt å gi Anna Pilroth litt kamp om amatørchampionatet.

Until June tok den andre strake seieren i karrieren fredag. Det ser ut til å ha løsnet etter en trøblete sommer.

Until June 

Jeg sa til eieren, at det var viktig å være tålmodig. Heldigvis har hun vært det, og nå får vi igjen for det. Until June har et fint løp kommende fredag, så det blir spennende, sa trener Niels Petersen.

Red for Danger hadde ikke så mye å vise til fra de siste startene. Nå ble hun litt mer avventende ridd, og det gjorde susen. Karrierens og sesongens andre seier kunne bokføres.

Red For Danger 

William Hepburn tok som flere av de øvrige sin andre strake seier på fredag.

Han er verdens kuleste type, han er herlig i sin korte galopp, sa trener Annike Bye Nunez.

William Hepburn skal ut i løp kommende fredag, og det er slett ikke sikkert at det er så dumt å spille på ham da heller, mente Annike.

William Hepburn 

 

GOLDEN POOL tidlig til tet. Dro unna og var totalt overlegen. TAHAYAB nærmest vinneren. Så ut til å bli klar annen, men det buttet, og det var bare så vidt båten bar. Fin avslutning av SPEED DANCER og MOST WANTED.

 

WANNABEAWARDED midt i feltet. Spurtet flott midt i banen og rakk frem til sikker seier. TICMOTOR tet. Holdt godt, men de siste 100 metrene ble litt for tøffe. EVENING ROSE misset litt i starten, avsluttet meget bra til tredje. TSARINA BLUE var fremme i svingen, kunne ikke helt forsvare stillingen. Grei avslutning av THE SHADOW.

 

TOUCH OF HAWK i canter bak tetparet. Gikk på 400 meter fra mål og vant i utklassingsstil. TIMELY PRODUCTION blant de siste. Spurtet meget bra til annen, flott etter nesten fire måneders pause. DOCTOR WANGO med fremme hele veien, klart godkjent som tredje. LAZY LORD dannet tetpar til midt på oppløpet, kunne helt ikke stå i mot.

 

STEVE’S CHAMP fremme hele veien. Svarte opp angrepene og tok en sikker seier. TATOOSH også med fremme direkte. Gikk meget bra, men kunne aldri koble grepet på vinneren. TUMACO meget bra med. Holst farten bra og ble klar tredje. LIGHT THE FIRE så skummel ut, men hadde ikke noe å sette inn på slutten. Bra avslutning av FAIR FLAIR.

 

UNTIL JUNE tredje sist, avanserte pent fremover. Spurtet fint langs railen og avgjorde sikkert. DESERT FUSE et stykke bak, rykket frem mot siste sving. Holdt farten fint til knepen annen. GUCCI PINO heller ikke med blant de fremste. Avsluttet fint og knep tredje. HEAD ABOVE CLOUDS fjerde, utfordret lederen i siste sving. Ikke langt unna annen. ONKEL BLAA og HALLINGDAL BLUE dannet tetpar, men det hadde gått for fort.

 

RED FOR DANGER et stykke bak. Kom fint inne ved railen til sikker seier. PISAQ avsluttet bra fra baktroppen til annen, mens COOL MATCH måtte jobbes litt ute i sporene. Med tanke på det, holdt han godkjent til tredje. FIREFOX og CHOPARD førte an til å begynne med, men det ble sceneskifte mot oppløpet.

 

WILLIAM HEPBURN lå lenge avventende. Satte inn et sterkt støt ved veien og vant meget sikkert. PRIME ATRRACTION fjerde, annen i siste sving. Tet 300 meter fra mål, kunne ikke svare vinneren. Fin avslutning til tredje av FLYING FALK. GREAT GAMBO og CONEYBOY var førende til oppløpet, hadde da gjort sitt.