Oktoberfest med Chicken Momo

09.10.2009
Artikkelbilde

Blant publikum var det oktoberfest. Ute i løpsbanen sørget Chicken Momo for festen. Seieren i Norsk Jockeyklubs 3-årssprint viste at formen var bibeholdt.

Wow. Fy fader for en hest! Dette var utbruddet fra Tina Smith, som for første gang fikk gleden av å ri Chicken Momo i løp. Hun innrømte at nervene hadde vært der frem til start, men det slapp med en gang løpet var i gang.

Et helt utrolig individ, istemte trener Arnfinn Lund.

Nå satser vi på en start i Sverige 1. november, så pakker vi inn for vinteren. Det skal nok bli mye moro med ham som fireåring, sa Arnfinn. Det er neppe vanskelig å være enig i den uttalelsen.

 

 

 

De norskoppdrettede hestene kjempet om heder og ære samt 50 000 kroner i førstepremie. Tross toppvekt hadde Working Class Hero ingen problemer med å legge det øvrige felt bak seg.

Han var kjempegod. Vi hadde litt problemer rundt Derby-tider, så den innsatsen er det bare å glemme. Det er morsomt å se ham fungere så bra, sa Rune Haugen om hesten som trolig starter i NM om to uker.

 

De to første løpene var forbeholdt de toåringene. Først ut var debutanten Salsero Soy. Etter et godt kvalifiseringsløp var det ingen sensasjon at det ble seier.

En veldig fin type, som det var godt å få et positivt svar på allerede i debuten. Vi har meldt i Svealandløpning, men vi får aller først se hvordan han tar løpet, oppsummerte en fornøyd trener Niels Petersen.

 

Også Lady Morgana imponerte i sitt toårsløp for de norskoppdrettede. En sterk spurt brakte hoppa i klar seiersposisjon.

Hun har vært litt sen, men nå ser det veldig bra ut. I en ganske liten årgang kan det bli mange fine løp for henne til neste år, konkluderte trener Rune Haugen.

 

Soft Pearl kunne ikke svare Cool Match forrige torsdag. Denne gang hadde hun spart litt mer på kreftene underveis, og da var det mer å gå på. Øvrevolls sandbane er nærmest en livrett for Soft Pearl, kunne trener Henrik Engblom berette.

Amazer vinner ikke så ofte. Seieren fredag var kun den andre i karrieren. Forrige gang var 24. april i fjor, så da er det selvsagt ekstra gøy når det lykkes.

 

 

Aylar har trengt noen starter på å finne stilen. Forrige gang var det stor fremgang som annen, og nå var det duket for karrierens første seier. Morsomt for eier og trener Inger Skrede.

Løpsdagen ble avsluttet med seier til Lagoa do Pau. Lea Olsen red et godt løp og kneblet Anna Pilroth på Bonne Geni.

 

 

SALSERO SOY fremme hele veien. Svarte opp et tøft angrep og vant sikkert. Meget fin debut. VICTORIAN ART med i front sammen med vinneren. Kunne ikke slå denne, men hadde full kontroll på annen. AZZAH også tidlig i tetbildet. Holdt godt til tredje. SUMMER PARTY skjente litt i starten, ok løp etterpå.

 

LADY MORGANA fint med som tredje. Satte inn støtet ute ved gjerdet 250 meter fra mål. Avgjorde meget enkelt. ARIES med i tetparet. Kunne ikke stå i mot vinneren, men holdt unna i kampen om annen. DUTCHESS OF BOGSTAD nest sist. Spurtet meget bra og var ikke langt unna annen. DESERT ROSE ledet til midt på oppløpet, orket ikke helt til mål.

 

WORKING CLASS HERO tredje, avanserte frem mot tet. Hadde full kontroll siste 200 og tok en suveren seier. CATCHING THE STORM fjerde i svingen. Avsluttet meget bra til sikker annen. MIZAR med fremme hele veien. Holdt farten bra og ble tredje på det. YORKSHIRE LAD førte an til oppløpet, hadde da gjort sitt. SOLAN mistet alle sjanser med en dårlig start.

 

SOFT PEARL til tet. Holdt et fornuftig tempo og hadde nok til å svare opp alle angrep. COOL MATCH tredje, opp på annen. Kunne denne gang ikke ta seg forbi lederen. DESERT FUSE på det jevne, mens EMPEROR ga seg etter å ha vært annen en stund.

 

CHICKEN MOMO brukte drøyt 100 meter på å erobre teten. Hadde siden ingen problemer med å leke seg til seier. Suveren hest. SMOKEY STORM blant de siste fra start. Avsluttet imponerende og ble klar annen. LIGHT THE FIRE lenge nærmest vinneren, holdt godt til tredje. CAERUS tredje, kunne ikke helt holde stillingen.

 

AMAZER fint plassert bak lederparet. Satte inn støtet langs railen og vant sikkert. DUBAI SAMURAI  i tet, holdt stilen meget bra til annen. SURFER fremme sammen med toeren, gikk også bra til tredje. ARTIE BUCCO så skummel ut som fjerde, hadde ikke like tørt krutt som sist. Fin avslutning av VAMP. ARTISTIC LIGHT var ikke like pigg som i sine siste starter.

 

AYLAR fjerde, jobbet iherdig og koblet seiersgrepet kort før mål. LE SUEDE, falt litt tilbake for så å avslutte fint til annen. CHOPARD overtok teten i svingen, gikk greit til mål og tredjeplass. FIREFOX med i bildet til midt på oppløpet, ga seg noe.

 

LAGOA DO PAU fjerde, satte inn støtet tidlig på oppløpet. Vant sikkert. BONNE GENI tredje, opp på annen. Koblet grepet på lederen, men klarte ikke å svare vinneren. PARTY BOOSTER tet. Ble passert, men samlet seg fint og klarte tredje. COLD CASE annen til siste sving.