Full fart på flott fredag

05.10.2009
Artikkelbilde

I resten av sesongen 2009 er det fredager som gjelder på Øvrevoll. Ni ganger med stevnestart kl. 15.00, det er det bare å lære seg med en gang.

I tillegg til telt med Oktoberfest og ompapa, er det mye fin galopp som blir servert. Hovedløpet er selvsagt Norsk Jockeyklubs 3-årssprint, som ble avholdt for første gang i fjor.

Da vant den meget gode sprinteren Hansinger hos Cathrine Erichsen, nå får vi et gledelig gjensyn med Chicken Momo. Han kom til Norge med formtall 77, men etter seire i 2000 Guineas og Polar Cup (Gr 3), var tallet steget til fantastiske 94 før Marit Sveaas’ Minneløp. 1800 meter var nok litt i lengste laget mot eliten, men en fjerdeplass er det absolutt ingen grunn til å skamme seg over.

Hva kan man så vente seg av motstand for Chicken Momo? Vel, går han som han har gått på sitt beste, er det ingen som slår favoritten. Veldig spennende er imidlertid Caerus etter to oppvisninger på sandbanen.

Han har en tredjeplass på gress fra England. Tror jo i utgangspunktet ikke at vi kan slå Chicken Momo, men det bør være en god sjanse for å legge beslag på annen. Caerus er på vei oppover, og det skal ikke være noe problem å vise formtall 85, sier trener og eier Kjell Erik Swartling.

To interessante toårsløp og Norsk Forening for Fullblodsavls’s løp for de eldre norskeoppdrettede hestene står også på den spennende menyen. Treåringene Working Class Hero, Solan og Catching the Storm møter den noe eldre garde, og vi tror ikke at ungdommene vil dumme seg ut.

V5 var for en gangs skyld temmelig favorittbetont sist. Heller ikke denne gang har vi tro på de helt store kronene. Flere av trenerne i første runde av tippecupens finale har spennende hester til start, så det kan være smart å kikke litt på hva de foreslår. Med tur til Dubai vinkende i det fjerne, vil nok alle de fem trenerne være godt pålest.

Som man forstår, her er det bare å møte opp. Med eller uten ompapa.