Følg formhestene

30.10.2009
Artikkelbilde

Form slår klasse er et begrep som ofte brukes i galoppsporten. Særlig hører vi dette tidlig på våren og utpå høsten. Noe som er sikkert, er i hvert fall at formhester slår hester som ikke er i form. Mange hester faller ut av form, og det er ytterst sjelden at de kommer tilbake i storform uten forvarsel når vi skriver oktober og november.

Sist fredag var det åtte løp, og fem av vinnerne hadde seier i sin siste start. Amazer, Lady Morgana og Working Class Hero hadde fersk seiersform, mens Until June tok sin tredje strake og Barros Jarpa sin femte hekkeseier på stripe

I Until Junes seiersløp var Windiana den eneste konkurrenten med fersk gevinst, og de to kjempet hardt om seieren med god margin ned til de øvrige. De tre øvrige vinnerne var to fra Niels Petersens formstall, samt Anna Pilroth i et amatørløp.

 

Nå vil ikke vi påstå at det bare er å plukke vinnere like lett som modne epler fra treet. Men å sjekke aktuell form, det tror vi ikke er noe dårlig råd. Det er ingen periode på året hvor hestene tar strake seire så tett som på høsten.

Det er flere interessante oppgjør innenfor V5-rammen fredag. Allerede i V5-1 barker meget gode milere sammen. Når ni hester rett under eliten møtes, blir det alltid severdige løp. I siste V5 er flere av våre beste sprintere på plass. Her har ingen av hestene seier i siste start, og de er egentlig ganske gode til å fordele seirene mellom seg. Vi spår et tett og jevnt oppgjør, og det kan muligens være lurt å ha spart en del streker på kupongen til V5-5.

Før V5 får vi først et gjensyn med Salsero Soy, som vi likte veldig godt i debuten. Fikser han sandbanen like godt som gresset, tror vi på en ny seier.

Amatørene avholder sitt siste løp i kampen om den attraktive klokka. Vi så for oss en spennende avslutning, men Anna Pilroth ville det annerledes. Etter et glimrende ritt på Requested, har hun nå 18 poengs ledelse på Madeleine Haugland. Det er 18 poeng for seier, så Madeleine må vinne, samtidig som Between Friends må bli strøket for Anna. Det er ikke riktig å spekulere i at en hest skal bli strøket, så vi anser det som avgjort at klokka går til Sverige i år. Meget fortjent.