Sterk sesongdebut av Simian

13.11.2009
Artikkelbilde
Simian

Simian hadde en knallsesong i fjor, ikke minst med flere toppløp i Sverige. Nå var det snakk om en sen årsdebut.

Sterkt å vinne etter så lang pause. Han fikk en bensplint i et bakkne og måtte opereres. Nå gikk han så bra, at vi satser mot et storløp på Täby 29. november, berettet Wido.

Omoto Sando har gått mest og best på hekk de siste par årene. Fredag viste han at formen også duger på flatt.

Jeg hadde tidligere i uka mest tro på What Budget. Men da jeg så en jobb med Omoto Sando, forsto jeg at det fort kunne være vinneren, sa trener Arnfinn Lund.

Omoto Sando

 

Suffolk County hadde ikke vunnet i år, men nå var det på høy tid. Etter et sterkt ritt av Espen Ski holdt han unna i en tet og flott finish.

Nå fikk han gå en ordentlig jobb. Han starter igjen neste fredag, kunne trener Rune Haugen berette.

Suffolk County 

 

Lone Bager startet toårige Azzah for fjerde gang på Øvrevoll. Denne gang lønte turen seg godt. Karrierens første seier ble bokført etter hard kamp med den flinke debutanten Vestano. Mange av hestene virket urutinerte og kan nok ha godt av en vinter på seg.

Azzah

 

Etter et godt ritt av Jan-Erik Neuroth kunne Windiana ta seg forbi ledende Golden Pool i finishen.

Synes han red et fint løp, sa trener Wido Neuroth, og det er det ingen grunn til å si i mot. Jan-Erik har nå 13 seire, og med en god avslutning kan han faktisk klare en tredjeplass på statistikken.

Windiana 

 

Richelle tok en overraskende seier i V5-4. Etter en sterk spurt passerte han ledende Cajun Star og holdt unna for Pilgrim.

Hun har ikke hatt den store formen i de siste startene, så jeg er litt overrasket, sa trener Zoltan Benedek.

Richelle

Cool Match tok sesongens fjerde seier og meldte seg på i kampen om å bli årets mestseirende hest. En seier til og han går opp i teten i den kampen.

Cool Match

 

AZZAH annen, overtok tet før siste sving. Tok en liten pause midt på oppløpet, men kom fint tilbake til seier. VESTANO avventende, avsluttet meget godt til annen. Sterk debut. LIGHTNING SPITZER også bak lenge. Kom fort, men det buttet litt siste 100, dog fin tredje. ONE COOL BUCK tet, foran til midt på oppløpet. Selv om det er et stykke ut på høsten, var det mange ”grønne toåringer”.

 

SIMIAN annen, overtok midt på oppløpet til sikker og imponerende seier. TICMOSIC tet. Kunne ikke svare vinneren, men holdt meget bra til annen. EVENING ROSE avventende, spurtet meget bra til tredje. LIGHT THE FIRE fjerde, holdt bare farten inn. De øvrige var ikke så mye slått.

 

OMOTO SANDO annen, overtok tidlig på oppløpet. Holdt fart og stil til sikker seier. HOT MARTA tet, gikk bra helt til mål og klarte annen greit. VAMP sist, spurtet bra og ble tredje på det. WHAT BUDGET lå fint plassert bak tetparet, men kom ikke frem innvendig.

 

SUFFOLK COUNTY tet, ble knallhardt angrepet, men holdt unna i en herlig strid. Sterkt ritt av Espen Ski. QUINT ESSENTIALS bra med, angrep ute i banen og var ikke mye slått TUMACO fint med som tredje, var med i striden helt til målstreken. SPORTSCHAU annen, holdt bra. NORTHERN PAL så farlig ut, hadde ikke sin sedvanlige speed.

 

WINDIANA flott plassert bak tetparet. Angrep på oppløpet og tok seg forbi til sikker seier. GOLDEN POOL tet, holdt fart og stil bra til annen. MADAME IF sammen med lederen, holdt også godt til tredje. MATCH POINT var også fint med, intet ekstra å by på.

 

RICHELLE midt i feltet. Satte inn angrepet midt på oppløpet til relativt sikker seier. PILGRIM tidlig i baktroppen. Spurtet fint og nådde frem til annen. CAJUN STAR bedre med fra start enn vanlig. Overtok teten tidlig på oppløpet og holdt brukbart til tredje. Grei spurt av TAHAYAB til fjerde, mens MOST WANTED ledet til siste sving.

 

COOL MATCH nest sist, avanserte på siste bortre. I tetbildet i siste sving, holdt unna til knepen seier. BONNE GENI fjerde, avsluttet meget bra og ga vinneren en real kamp. BETWEEN FRIENDS tidlig fremme, falt en del tilbake. Kom fint igjen til tredje. REACHING NIRVANA ledet til siste sving, hadde da gjort sitt beste.