Wido ble champion

09.11.2009
Artikkelbilde

Før sesongens siste løpsdag på Jägersro lå Wido Neuroth klart bak Fredrik Reuterskiold i kampen om trenerchampionatet. Drøyt 200 000 kroner skilte, men det var ikke nok. Wido hadde lastet ned hele batteriet av topphester, og da løpsdagen var over, hadde hestene på stallen galoppert inn nesten 550 000 kroner. Det kunne ikke Reuterskiold svare på, og dermed tok Wido et meritterende championat. I tillegg til å bli soleklar champion på Øvrevoll og i Skandinavia, er det intet mindre enn imponerende å vinne på en bane som ligger over 60 mil unna.

Vinnerne fra Widos stall søndag var toåringene Alyshakeys og Wellness. De vant begge i suveren stil for eierne Stall Trick or Treat og Stall Perlen, og begge hadde Lennart Hammer-Hansen som jockey. Alyshakeys tok seg av Gøtaland-løpning, den femte seieren på fem forsøk, mens Wellness vant kriteriet i sin tredje start.

Ellers ble det annenplasser til Liberty Cash og Kilcoona, mens Handsome Hawk klarte tredje i Hurricane-løpning. Dette løpet ble vunnet av El Marati (Patrick Wahl/Per-Anders Gråberg), og Doctor Wango ble fjerde.

 

Av de øvrige norske ble det en fin seier til toårige Caliente (Eva Sundbye/Lennart Hammer-Hansen). I tillegg til seierspremien ble det en fin bonus, som gjorde søndagen lønnsom.

 

Spenning i tippecupen

Med tre omganger igjen å tippe, er det nå svært spennende i Lufthansa Challenge, trenernes tippecup. Merete Rønås plukket flest poeng sist fredag, men fortsatt er det Arnfinn Lund som fører an. Ledelsen på 12 poeng er imidlertid ingen betryggende ledelse, nå som de er i ferd med å svinge inn på oppløpet. Siste tippedag er fredag 27. november.