Vi takker for i år

30.11.2009
Artikkelbilde

Sesongen 2009 er definitivt på hell. Fredag er det klart for sesongens siste løpsdag. Da er det 19 uker til vi igjen kan se frem til galopp på det vakre anlegget på Øvrevoll. Sett av datoen 15. april, da er vi i gang igjen.

En grundig gjennomgang av 09-sesongen vil man etter hvert kunne lese om på nettet. Her konstaterer vi så langt kun at det har vært en flott sportslig sesong for norsk galopp. Blant de yngste lyser Alyshakeys høyest på himmelen, mens vi den klassiske årgangen sjelden har sett et så sterkt knippe av topphester. Touch of Hawk, Handsome Hawk, Chicken Momo, Entangle, La Zona og Caerus har alle levert prestasjoner som vil sitte på netthinnen en god stund.

Blant de eldre husker vi mange flotte løp av Appel au Maitre, samt Theatrical Awards fantastiske seier i Marit Sveaas’ Minneløp. Neste år kan det kanskje være andre som vil bli trukket frem, men sikkert vil også noen av de nevnte fortsette i toppen.

På finaledagen er mye klart når det gjelder championatene og er omtalt tidligere. Det som nå er klart, er at Anne Pilroth vil ta sin andre strake tittel blant amatørene. Ledende amatørtrener blir enten Charlotte Sjøgren, som leder, Lena Natt och Dag som må vinne med Gifted Lass i siste løp eller Lone Bager. Sistnevnte mønstrer hele seks hester på finaledagen og er ikke lenger bak enn at det er mulig å hente inn forspranget.

Kampen om å bli årets mestseirende hest er spennende. Chicken Momo har fem seire, men utfordres av Cool Match og Evening Rose. Whisperingline har allerede fem seire, men de er ikke tatt på Øvrevoll. Hvis Cool Match eller Evening Rose skulle vinne, vil de passere Chicken Momo på flere annen- og tredjeplasser. Skulle begge vinne, blir det delt. Da vil begge ha fem seire, en annen, to tredje, ingen fjerde og en femteplass!