Veteranene holder stilen

09.11.2009
Artikkelbilde
What Budget, en av Arnfinn Lunds starthester i dag.

Med fire løpsdager igjen på terminlisten, ser vi denne gang litt på hvordan det ligger an blant våre trenere. Noen stor og sitrende spenning er det ikke i championat-striden, men det er likevel verdt noen kommentarer.

Wido Neuroth er suveren på toppen, med Arnfinn Lund på en nesten like klar annen. Deretter kommer kjente navn som Rune Haugen, Niels Petersen og Cathrine Erichsen. Men denne gangen skal vi ta for oss sesongen til de to aller fremste.

Det er nemlig to skikkelige veteraner som dominerer listene. Wido Neuroth kom til Norge i 1963 og tar sitt tolvte championat. Dermed kommer han opp på siden av Ole Svartshoel og Arnfinn Lund (Terje Dahl er neste på listen med 11 titler), som har dusinet fullt. Vinner Wido eller Arnfinn en tittel til, blir han først på Øvrevoll til 13 championater.

 I år har dominansen vært ganske voldsom. Arnfinn tok som en del vil huske sin første seier på Øvrevoll i 1958, så ordet veteran er virkelig på sin plass.

De to deler de fem klassiske vinnerne seg i mellom. Wido har vunnet Norsk Derby og St Leger med Touch of Hawk, mens Arnfinn tok 2000 Guineas med Chicken Momo og 1000 Guineas og Oaks med Entangle. Touch of Hawk vant også Stockholm Cup, mens Appel au Maitre tok seg av Walter Nilsens Minneløp og Valley Chapel Memorial. De to har banens beste toåringer i Alyshakeys og Symbol of Arch, og også de neste på listen finner vi på den andre siden av banen. At Chicken Momo også vant vårt ene gruppe-3 løp, Polar Cup, hører også med til den mektige samlingen som våre veteraner har stått for. Appel au Maitre og Chicken Momo var for øvrig den klare favorittduoen da Marit Sveaas’ Minneløp gikk på Derbydagen, men den dagen var det Theatrical Award (Marianne Tveter/Carlos Lopez) som var best.

 

Fredag har Wido fire og Arnfinn to hester til start. Da blir det helt sikkert litt å hente for de andre trenerne også.

Så får vi bare håpe at fredag den trettende ikke bringer for mye ulykke. Noen av spillerne kommer sikkert til å ha flaks også på ”ulykkesdagen”.