Storseier til Caerus

01.11.2009
Artikkelbilde
Bilde:Stefan Uppstrøm

Kjell Erik Swartling hadde sin største dag innen galoppsporten søndag. Da vant hans Caerus i Mischa Kahns Minnesløpning på Täby. Etter et flott ritt av Carlos Lopez ble det sikker seier foran Sal Tessio og storfavoritten Chicken Momo. Vinneroddsen lød på hele 30.21.

Swartling er både eier og trener av Caerus. Det er bare litt over to måneder siden hesten gikk sitt første løp på Øvrevoll. Først ble det to enkle seire, før han ble femte i treårssprinten. I siste start før turen til Täby var han en litt uheldig annen bak Northern Pal. Seieren i løpet søndag var på 193 000 svenske kroner. Chicken Momo (Arnfinn Lund/Lennart Hammer-Hansen) måtte som nevnt nøye seg med tredje. Formen er nok litt på hell, samtidig som tempoet i front kanskje var i høyeste laget. Our Decision og Match Point var begge uplasserte.

Arnfinn Lund hadde en hest med i tillegg til Chicken Momo. Toårige Holly Golightly(Lennart Hammer-Hansen) gikk et flott løp og tok en sikker seier. Seier ble det også til Mohikan (Tollef Langvad/Rebecca Colldin). To fine annenplasser tok Saddle the Storm (Wido Neuroth/Jan-Erik Neuroth) og Light the Fire (Roy Arne Kvisla/Per-Anders Gråberg). Alt i alt en meget god dag på Täby for de norske fargene.

 

 

Mohikan

Summer Party vant

Niels Petersen hadde tre hester til start på Klampenborg lørdag. Det endte riktig bra, med seier samt annen og fjerdeplass.

Seieren gikk til toårige Summer Party (Per-Anders Gråberg), som vant med hals etter en tett strid. Vinnerodds var 5.66, og seieren var verdt 30 000 danske kroner. Whatasurprise (Lennart Hammer-Hansen) ble annen, knapt slått av Hot Wing, mens Emma ble nummer 4.

 

Miyasaki nummer 8

Lørdag var Miyasaki ute i en handicap over 1600 meter på Newmarket. Det ble en 8. plass blant de 11 startende. Løpet ble vunnet av Secrecy (Lanfranco Dettori).

 

Lund leder fortsatt

Med fire runder igjen å tippe leder Arnfinn Lund finalen av trenernes tippecup. De øvrige vaker imidlertid som gjedder i sivet, og ennå kan det meste skje. Legg merke til at både Arnfinn og Annike Bye Nunez begge går sterkt ut og lanserer banker på egentrente hester. Human Touch og Speed Dancer er navnene de to setter alene på sine forslag. Det kan være verdt å merke seg.