Spenning blant amatørene

23.11.2009
Artikkelbilde
Aylar trent av Inger Skrede

Med to løpsdager igjen, er det meste avgjort i kampen om de forskjellige championater på Øvrevoll. Espen Ski blir champion for fjerde gang blant jockeyene. 30 seire har han tatt så langt på Øvrevoll, og det blir fort vekk noen til før sesongen er omme. Blant trenerne er Wido Neuroth en like klar ener. Over fire millioner innridd bare på Øvrevoll er sterke tall. Arnfinn Lund er sikker toer, og også han kan se tilbake på mange fine gleder. Hans Chicken Momo er favoritt til å bli mestseirende hest på Øvrevoll, men den kampen er ennå ikke helt avgjort.

Den hardeste kampen om titlene står i år på amatørsiden. Blant rytterne har Anna Pilroth et forsprang på Kristin Arnkværn, og det mest sannsynlige er at Anna holder unna. Striden kan være over før finaledagen, men det kommer vi tilbake til.

Derimot er det åpent i kampen om å bli trenerchampion blant amatørene. Etter at Cathrine Witsø Slettemark gikk over i proffenes rekker, er det åpent. Det som er sikkert, er at det denne gang ikke blir noen norsk vinner. Charlotte Sjøgren, Lone Bager og Lena Natt och Dag er de tre som kjemper helt i toppen, og både Lone og Lena mønstrer et knippe fra stallen på fredag. Lone har Leo, Little Nellie, De Luca, One to Remember og Lagoa do Pau til start, mens Lena stiller med kvartetten The Cube, Zirkon, Beauchamp United og Carnet Apache. Vårt tips er at det kommer til å være uhyre jevnt før finaledagen 4. desember.

Spillemessig ser den siste fredagen i november ut til å bli ganske så krevende. Vi håper og tror det går an å gå litt tynt i V5-1, men selv om det skulle lykkes, tror vi det blir tøft å prikke inn fem rette. Vårt bankertips blir Pilgrim i V5-4, som har gått to sterke løp. Sist var han uheldig, men spurtet kolossalt da åpningen kom.

 

Fin Western

Western Memory, deleid av Stall Vivax, vant et toårsløp på Täby søndag. Per-Anders Gråberg red, og de USA-oppdrettede Western Memory og Hurry Line viste takter som gjør at vi tror de blir skumle i treårssesongen. Lennart Reuterskiold trener vinneren, mens bror Fredrik er trener av Hurry Line. Jacob Johansen red sistnevnte.

Eneste norsktrente hest var So Trendy (Cathrine Erichsen/Manuel Santos).  Hun ble nummer fem i et løp som ble vunnet av den svenske  kriterietoeren Wakayama (L Reuterskiold/P-A Gråbeg).

 

Finale i tippecupen

Fredag er det siste runde i Lufthansa Challenge, tippecupen for trenerne som har pågått hele sesongen. Arnfinn Lund leder fortsatt, men det er så jevnt, at alle de fem finalistene kan vinne. Vinneren blir behørig hyllet i årets siste program.