Rapponghi i Eliteløpet

20.11.2009
Artikkelbilde

Rapponghi vant årets første løp på Øvrevoll. Så da var det kanskje på tide at det ble en seier igjen.

Jeg er litt overrasket. Ikke fordi han ikke har hatt kapasitet, men han har virket litt lei i den senere tid. Vurderte å selge ham som ridehest, kanskje det var det som skremte ham, sa trener Eva Sundbye.

(Hesteguiden.com var ikke tilstede denne løpsdagen kontakt reinertsfoto.com eller Elisabeth Riksen som alltid er på plass.)

 

402 meter er ikke langt å løpe for en hest. Derfor går det også unna. Aller fortest i Skandinavisk Mesterskap sprintet Light the Fire, som tok sin første seier i Skandinavia.

Det tok litt tid før han kom opp i toppfart, men siste halvdelen av løpet gikk skikkelig unna. Dette er en veldig god hest, som vi har hatt en del problemer med. Nå fikk vi i hvert fall se at han kan sprinte, sa en glad trener Roy Arne Kvisla.

 

Dubai Samurai tok sin andre strake seier. Flere kan følge etter det vi så fredag.

Han har trengt litt tid, men nå har han lyst til å løpe, samtidig som han har fått styrke. Dette var deilig, og vi tar kanskje med oss et løp på finaledagen, fortalte trener Wera Torgersen.

 

 

 

Desert Rose gikk et bra løp første gang ut til annen bak Buckham. Så ble hun forkjølet og har trengt litt tid på å komme i gang. Men nå var det klart for seier.

Distansen sist var nok litt lang på sandbanen, så det var godt å se henne fungere bra nå. Nå tar vi vinterpause og ser frem mot neste sesong med spenning, sa trener Jan Bjørndal.

 

Kamrusepas Sacc gikk bra i årsdebuten i oktober til annen. Nå var han enda bedre og tok karrierens andre seier.

Denne seieren måtte jeg jobbe hardt for, og da var det desto større grunn til å juble. Var ikke sikker før vi passerte mål, for Rainbow Barrel var nokså nærgående, sa en glad rytter Victoria Allers. At Victoria holdt unna for Anna Pilroth, var også avgjørende for at Madeleine Haugland vant Øvrevoll Hestesport Cup. 58-56 ble stillingen mellom de to i Madeleines favør.

 

Evening Rose hadde en flott vårsesong. Nå hadde hun varslet form igjen, og det munnet ut i en sikker seier.

Det har vært en del problemer med henne, så det var godt med en seier, sa trener og deleier Solveig Tandberg.

Løpsdagens siste vinner ble Gameboy. I sin start nummer 29 ble det endelig en fortjent seier.

Fredagens eneste dobbeltvinner ble Jacob Johansen.

 

DESERT ROSE tidlig til tet. Holdt farten helt til mål og tok en sikker seier. GALLA PLACIDIA tredje i svingen, gikk frem til lederen. Toer etter en meget fin debut. HIGH DESIRE annen, holdt farten brukbart til tredje. Favoritten LADY MORGANA hadde langt frem og rakk bare til fjerde på en distanse som var i korteste laget, så det ut til.

 

KAMRUSEPAS SACC fjerde, gikk frem til lederen tidlig på oppløpet. Fikk et overtok som han holdt helt inn. RAINBOW BARREL tet, holdt stand til vinneren kom. REACHING NIRVANA annen, holdt farten til siste trippel. QUINTA DO LAGO med til oppløpet, holdt godkjent til fjerde. 

 

DUBAI SAMURAI annen, overtok mot siste sving. Holdt greit unna, selv om Jacob Johansen gjorde det litt spennende ved å ta opp tidlig. OMOTO SANDO tredje det meste av veien. Nærmet seg vinneren og var klar annen. AMAZER fjerde, frem på tredje. Kunne ikke matche de to beste. FAIR FLAIR ledet til vinneren overtok, mens VAMP tapte flere lengder i starten.

 

RAPPONGHI tet, dro unna i front og overrasket de fleste med å holde unna til seier. SUFFOLK COUNTY etter hvert frem som annen. Gikk bra helt til mål og sikker annen. CAERUS sist i klyngen, forbedret posisjon i siste sving. Kunne aldri nå igjen de to fremste.

 

LIGHT THE FIRE lå litt bak teten, men kom med en virvlende finish til seier. MEDIA HORA som alltid lynrask av gårde. Holdt farten fint til annen. HUMAN TOUCH rask ut, kjempet i fremste rekke hele veien. Flyttet ned på femte etter sjenering. Dermed fikk QUANERO den siste trippelplassen. MASTER CHIEF fikk ikke fritt frem.  

 

EVENING ROSE lå fint på railen. Spurtet flott og tok seg forbi til sikker seier. REQUESTED tet, så ut til å holde unna. Kunne dog ikke svare vinnerens avslutning. Fin spurt bakfra til tredje av IRISH SMILE, mens WOOD HILL ga seg litt fra delt tet ut på oppløpet.

 

GAMEBOY midt i feltet. Satte inn støtet siste 200 meter og tok en knepen, men sikker seier. AYLAR fjerde, klarte annen i en ganske tett strid. AARON’s WAY tok teten før svingen, holdt godt til tredje. GIMMELINO og BIT NOBLE med til oppløpet, hadde gjort sitt ytterste da.