Pluss med Pilroth

16.11.2009
Artikkelbilde
Anna på Singalullaby

Vi har gjort en uhøytidelig undersøkelse, som går ut på hvilke jockeyer det lønner seg å følge i spillet på Øvrevoll. Hvis du setter ti kroner vinner på en jockey hver gang han eller hun starter, hvem vinner du da mest penger på å følge? I fjor var Dina Danekilde og Tina Smith de to med størst pluss, i år er det Anna Pilroth som gir det største overskuddet. 10 kroner på Anna i hver start i år gir et pluss på nesten 500 kroner.

Litt overraskende gir også Espen Ski et pluss. Han blir ofte spilt fordi han er champion, likevel har Espen gitt over ti i vinnerodds hele seks ganger i år.

Nå er denne listen kun en kuriositet, og det er selvsagt svært viktig at en jockey makter å vinne med store favoritter. Det gir ikke så store utslag på denne listen, så ta den for det er verdt.

 

Jockeyer med pluss gjennom sesongen (minimum 4 seire):

Anna Pilroth                       492 kroner

Espen Ski                             292 kroner

Jacob Johansen                 150 kroner

Josephine Kelly                  146 kroner

Per-Anders Gråberg           117 kroner

Fernando Diaz                      76 kroner

Carlos Lopez                        34 kroner

Madeleine Haugland           31 kroner

Trond Jørgensen                 24 kroner

Kristin Arnkværn                  3 kroner

 

Lennart Hammer-Hansen og Fredrik Johansson rir mange favoritter og vinner svært ofte når de er favoritt. Fredrik har fem vinnere under 1.60 i odds, og det er betryggende at de vinner ofte når det er forventet at de skal vinne. Men på denne listen gir det ikke så sterkt utslag.

Om du lurer på hvem det ikke lønner seg å følge, bringer vi ikke noen oversikt over det.

 

Ellers er det flere fine løp fredag. Vi varsler spesielt for supersprinten. Her nytter det ikke å hente seg en kaffekopp etter at starten har gått. Hele løpet tar ikke stort mer enn 22 sekunder, og det er full rulle hver meter. Vi får også se Caerus, som imponerte enormt med seieren i Mischa Kahns Minne på Täby. Nå møter han gode eldre milere, men vi tror han kan fikse en ny seier. Det er også siste avdeling i amatørenes kamp i Øvrevoll Hestesport Cup, en kamp som står først og fremst mellom Madeleine Haugland og Anna Pilroth. Det er grunn til å glede seg til den tredje siste fredagen på Øvrevoll i år.

 

To runder igjen

Kommende runde er nest siste i trenernes tippecup, Lufthansa Challenge. Det er meget jevnt i toppen, men Arnfinn Lund har fortsatt et lite forsprang. Når det etter så mange som seks runder er slik at alle utmerket kan vinne, da er spenningen vel bevart. Følg med, trenerne er utvilsomt skjerpet i de to siste omgangene.

 

Toppløp av El Classico

Ingen norsktrente hester startet på Täby søndag. Best var den gode mileren El Classico, som var suveren fra tet mot sterk motstand. Per-Anders Gråberg red den gode fireåringen, mens Johan Lindberg er trener.